Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τα λαχταριστά, πεντανόστιμα παγωτά μας. Επιλέξαμε τη γεύση μπάλα που επιθυμούσαμε, προσθέσαμε τη γαρνιτούρα μας κι έτοιμο το χωνάκι μας-πατήστε εδώ για να δείτε και τα πατρόν της κατασκευής!
Τον υπόλοιπο χρόνο, συνεχίσαμε με την ομαδική πρόβα της καλοκαιρινής γιορτής μας.
Τα παιδιά του πρωινού και ολοήμερου τμήματος 2, κάναμε τη γενική πρόβα για την καλοκαιρινή μας γιορτή. Στη συνέχεια, όλα τα παιδιά με τη σειρά, γράψαμε από μια λέξη για την πρόσκληση της γιορτής μας.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, συνεχίσαμε τις δραστηριότητές μας για Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: ” Το ανθρώπινο σώμα, ένα εργοστάσιο 24ης λειτουργίας”-πατήστε εδώ για τις μέχρι τώρα δραστηριότητες μας. Ολοκληρώσαμε την κατασκευή των ανθρώπων-μανητάκια που ξεκινήσαμε εχθές-πατήστε εδώ. Τοποθετήσαμε τα μαλλιά, τα μάτια, σχεδιάσαμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και διακοσμήσαμε τη ζώνη και το κολιέ. Η κυρία με σιλικόνη κόλλησε τους μαγνήτες.
Στη συνέχεια κατασκευάσαμε τον άνθρωπο χορευτή, με χρωματιστές λωρίδες χαρτί κάνσον.
Η ιδέα της κατασκευής:
Χορέψαμε με τους χορευτές μας υπό τον ρυθμό του τραγουδιού “Γουστάρω να χορεύω”.
Τελειώσαμε με τη δημιουργία του αίματός για την έκθεσή μας-πατήστε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ για τις δραστηριότητές μας του κυκλοφορικού συστήματος. Θυμηθήκαμε τα συστατικά του αίματος και τα προσθέσαμε στο δικό μας αίμα( στρογγυλά ζυμαρικά=ερυθρά αιμοσφαίρια, μαυρομάτικα φασόλια=λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια=κόκκινα φασόλια).
Αφήστε μια απάντηση