Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, παρουσιάσαμε τις ζωγραφιές που κάναμε σε σχέση με τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης που πήραμε και αναφέραμε στους συμμαθητές μας το σημείο που μας άρεσε περισσότερο.
Ενθουσιασμένοι από τη χθεσινή φύτευση των λουλουδιών στον κήπο μας-πατήστε εδώ– αναφερθήκαμε στην αξία των φυτών στη ζωή μας και τη σημασία της τροφικής αλυσίδας. Σε συνεννόηση με το τμήμα 2, αποφασίσαμε να ποτίζουμε εναλλάξ τα λουλούδια μας. Σήμερα ήταν η δική μας σειρά και με μεγάλη χαρά αναλάβαμε τρία παιδιά να τα ποτίσουμε. Συμφωνήσαμε κάθε φορά που θα έρχεται η σειρά μας, να αναλαμβάνουν τρία διαφορετικά παιδιά το πότισμα.
Σε χαρτί του μέτρου προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε τη χθεσινή μας δράση. Συνεργαστήκαμε όλοι μαζί σε ομάδες και ενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμά μας!
Τον υπόλοιπο χρόνο τον αφιερώσαμε στην πρόβα της καλοκαιρινής γιορτής μας.
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, ξεκινήσαμε με μια ανασκόπηση της χθεσινής δράσης με τα φυτέματα στον κήπο, αναφέραμε τι μας άρεσε περισσότερο και πώς νιώσαμε που καταφέραμε την αποστολή μας. Στα πλαίσια της ανασκόπησης θυμηθήκαμε ότι ταυτόχρονα με το φύτεμα νέων λουλουδιών, αξιοποιήσαμε κάποια απορρίμματα με δημιουργικό τρόπο ώστε να μην μολύνουν τη φύση αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός της, όπως οι ρόδες αυτοκινήτου που βάφτηκαν και έγιναν ζαρντινιέρες και το χώμα που χρησιμοποιήσαμε που ήταν προϊόν κομποστοποίησης.
Εδώ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη βοήθειά του, τον παππού της Βασιλική μας, ο οποίος έβαψε τις ρόδες αυτοκινήτου!
Παρακολουθήσαμε ένα σύντομο βίντεο με θέμα την κομποστοποίηση.
Μετά επειδή τα παιδιά ενθουσιάστηκαν που με τα λουλούδια μας, προσφέραμε στις μέλισσες περισσότερη τροφή παρακολουθήσαμε βίντεο με σύντομες πληροφορίες για αυτές.
Συμπληρώσαμε φύλλο αξιολόγησης της χθεσινής μας δράσης στο οποίο αποτυπώσαμε τα συναισθήματά μας. Επίσης αποτυπώσαμε και τη γνώμη μας σχετικά με το ερώτημα αν πιστεύομε ότι με τη δράση μας καταφέραμε να βοηθήσουμε τη φύση και γιατί.
Στο χρόνο που μας απέμεινε κάναμε πρόβες για την καλοκαιρινή μας γιορτή.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, θυμηθήκαμε τη διαδρομή της τροφής και παρακολουθήσαμε ξανά τα βίντεο, που είχαμε επεξεργαστεί εχθές-πατήστε εδώ. Στη συνέχεια η κυρία μας τοποθέτησε πάνω στο τραπέζι πλαστικές σακούλες zip, φρυγανιές, ξίδι και ανθρακούχα σόδα. Οι σακούλες πήραν τη θέση του στομάχου μας και το ξίδι με την ανθρακούχα σόδα πήραν τη θέση των γαστρικών υγρών και της χολής.
Στη συνέχεια δημιουργήσαμε δυάδες και πήραμε από μία σακούλα-στομάχι. Οι φρυγανιές κατέληξαν στο “στομάχι μας” κομμένες σε κομμάτια όπως κάνουν τα δόντια μας. Η κυρία πρόσθεσε στις σακούλες-στομάχια τα γαστρικά υγρά(ξίδι και σόδα) και ξεκίνησε η πέψη. Τα χέρια μας δούλεψαν σαν τους μύες του στομάχου και έλιωσαν το φαγητό μας.
Η συνέχεια ήταν η μεταφορά των άχρηστων υλικών στο παχύ έντερο έτοιμα γι’ αποβολή. Η κυρία μας έδειξε τη διαδικασία.Έκοψε την άκρη της σακούλας και σιγά σιγά σε λευκό ποτήρι όπως η λεκάνη της τουαλέτας, τα κόπρανα έπεφταν σιγά σιγά.
Το δοκιμάσαμε κι εμείς και τα γέλια μας ήταν απερίγραπτα. Οι λεκάνες γέμισαν.
Εκτός από τα κόπρανα, αποβάλλουμε και ούρα. Τι είναι όμως τα ούρα. Γνωρίσαμε ότι τα νεφρά μας είναι τα φίλτρα του αίματός μας που κρατούν τις ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός μας και τ’άχρηστα υλικά χύνονται, με τη μορφή ούρων,στην ουροδόχο κύστη. Μόλις γεμίσει, ο εγκέφαλος μας δίνει εντολή να πάμε στην τουαλέτα. Παρακολουθήσαμε και βίντεο με τη διαδικασία και είδαμε πώς είναι το ουροποιητικό μας σύστημα στο σώμα μας.
Τελειώσαμε με φύλλο αξιολόγησης για τον δρόμο των ούρων. Συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας δημιουργώντας τον άνθρωπο που χρησιμοποιεί την τουαλέτα για ούρηση. Γέμισε η ουροδόχος κύστη του και την αδειάζει.
Το φύλλο εργασίας είναι δημιουργία της κας Βάνας.
Αφήστε μια απάντηση