Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, ξεκινήσαμε με τις υπόλοιπες αναδιηγήσεις των παραμυθιών που δανειστήκαμε. Η επόμενη ώρα ήταν των Αγγλικών. Συνεχίσαμε με το δεύτερο αβγό μας, το οποίο το στολίσαμε με γκοφρέ πολύχρωμα χαρτιά.
Τέλος, συμπληρώσαμε το παρακάτω φύλλο εργασίας, από εδώ.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1, ολοκληρώσαμε τα προβατάκια από χαρτόκουτο και βαμβάκι-όπως είχαν κάνει οι φίλοι του ολοήμερου τμήματος 2-πατήστε εδώ στο τέλος της ανάρτησης.
Και τα δύο ολοήμερα τμήματα ολοκληρώσαμε την κατασκευή -παιχνίδι του κινούμενου λαγού-πατήστε εδώ στο τέλος της ανάρτησης για να δείτε τα υλικά και τα πατρόν. Γεμίσαμε και το ποτήρι του λαγού με ζελεδάκια.
Κινήσαμε τα λαγουδάκια μας.
Μαζί τους χαρίσαμε ευχές: Καλό Πάσχα, Καλές Γιορτές, Καλή Ανάσταση.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, στα πλαίσια του λόγου του Χριστού για την προσφορά και το πόσο σημαντικό είναι να νοιαζόμαστε τους φίλους μας και να βοηθάμε όταν μπορούμε όσους έχουν ανάγκη, παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε την ιστορία “Ένα βουνό καρότα”, κάνοντας παύση σε καίρια σημεία του βίντεο.
Στη συνέχεια δημιουργήσαμε τον δικό μας λαγό προσφοράς, που δίνει το καρότο του με την ευχή “Καλό Πάσχα”. Τα πατρόν του λαγού από παλαιότερη ανάρτησή μας-πατήστε εδώ.
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, ξεκινήσαμε την πρώτη διδακτική ώρα με το μάθημα των Αγγλικών. Συνεχίσαμε διαβάζοντας το βιβλίο «Η Ανάσταση του Χριστού» και αναφερθήκαμε στα έθιμα το βράδυ της Ανάστασης.
Παρακολουθήσαμε αποσπάσματα από βίντεο με την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Παρακολουθήσαμε βίντεο με την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Με αφορμή την γιορτή της αγάπης και της συγχώρεσης, τραγουδήσαμε και χορέψαμε τραγούδια με θέμα την προσφορά αγάπης προς τους άλλους.
Συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας με κρυπτόλεξο και λέξεις πασχαλινές.
Το φύλλο εργασίας από εδώ.
Χορέψαμε και τραγουδήσαμε το τραγούδι «Το αβγό».
Έγιναν τα αποκαλυπτήρια των χθεσινών αυγών που βάψαμε-πατήστε εδώ.
Τέλος, ξεκινήσαμε με μια πρώτη ομάδα παιδιών να στολίζουμε το δεύτερο αβγό μας με τεχνική decoupage κολλώντας με ατλακόλ μικρές χάρτινες ψηφίδες από γκοφρέ χαρτί.
Το ίδιο κάναμε και τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2.
Αφήστε μια απάντηση