Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, ξεκινήσαμε διαβάζοντας το βιβλίο “Τα μυαλά που κουβαλάς 2, Η ιστορία της ταινίας” το οποίο μας το έφερε ένας μαθητής και αναφέρεται στα συναισθήματα. Επειδή, όμως ήταν μεγάλο, διαβάσαμε ένα κομμάτι και το υπόλοιπο θα το συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα.
Παίξαμε το παρακάτω παιχνίδι όπου κάναμε διάφορους συνδυασμούς στις ερωτήσεις ποιος, τι, πότε, πού. Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε.
Έπειτα, δημιουργήσαμε δικούς μας συνδυασμούς με δικές μας σκέψεις στα παραπάνω ερωτήματα και χωριστήκαμε σε 5 ομάδες. Αποστολή κάθε ομάδας ήταν να διαλέξει από το παραπάνω παιχνίδι μια λέξη από κάθε ερώτηση και να φτιάξει μια χαρούμενη ιστορία. Αφού βρήκαν όλες οι ομάδες τις ιστορίες τους, τους δόθηκε ένα μεγάλο χαρτί Α3 χωρισμένο στα 4, ώστε να μπορέσουν να την απεικονίσουν από την αρχή μέχρι το τέλος.
Τέλος, τις παρουσιάσαμε στην τάξη.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1, θελήσαμε να συνεχίσουμε την ενασχόληση μας με τα ζώα του ωκεανού-πατήστε εδώ στην αρχή της ανάρτησης– και να δούμε εκπαιδευτικό βίντεο για τη φώκια και τη θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα.
Εντυπωσιαστήκαμε με το βίντεο που προβλήθηκε την ώρα του φαγητού.
Έτσι ολοκληρώθηκε το “ταξίδι” μας στους ωκεανούς της Γης. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στις ηπείρους του πλανήτη μας. Πρώτη μας στάση η Ασία. Αρχικά είδαμε εκπαιδευτικό βίντεο με την Ασία. Επειδή ήταν στα αγγλικά η κυρία Μαρίνα μετέφραζε το κείμενο. Είδαμε ποιες χώρες είναι στην Ασία, το πιο ψηλό βουνό της γης το Έβερεστ, την πιο μεγάλη λίμνη της Γης την Κασπία Θάλασσα, τα διαφορετικά είδη περιβάλλοντος (Τούνδρα, έρημος, δάση κτλ.) τα ζώα που ζουν σε αυτά τα περιβάλλοντα, τα διάφορα είδη σπιτιών, τις παγόδες, τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις χώρες κ.α.
Στη συνέχεια ακούσαμε κινέζικη μουσική.
Έπειτα η κ.Μαρίνα μας έδειξε στον διαδραστικό πίνακα φωτογραφίες με σχολεία της Κίνας.
Σχολιάσαμε στην παρακάτω φωτογραφία ότι στην Κίνα που είναι τόσο μακριά έκαναν στο σχολείο τους ακριβώς ό,τι και εμείς. Παρατηρούσαν μαζί με τη δασκάλα τους την υδρόγειο σφαίρα. Και ότι η Ελλάδα και το σχολείο μας μπορεί να φαινόταν στους κινέζους μαθητές το ίδιο παράξενα όσο φαίνονται και σε εμάς εκείνοι.
Είδαμε στη παρακάτω φωτογραφία τα κινέζικα γράμματα γραμμένα σ’έναν πίνακα σε σχολείο της Κίνας και τα συγκρίναμε με τα δικά μας. Διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ διαφορετικά.
Είδαμε στην παρακάτω φωτογραφία ότι οι κινέζοι τρώνε με ξυλάκια.
Στη συνέχεια είδαμε ένα κινέζικο παραμύθι.
Το ζωγραφίσαμε.
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, ξεκινήσαμε ολοκληρώνοντας την κατασκευή του κυρίου Τρομάρα-πατήστε εδώ στη μέση περίπου της ανάρτησης. Μια κατασκευή που ζητάει τη φροντίδα και την αγάπη μας καθώς φοβάται πιο πολύ από εμάς. Τον πήραμε πολλές αγκαλιές, του χορέψαμε για να τον ηρεμήσουμε και γίναμε και εμείς γενναίοι από αγάπη.
Διαβάσαμε το βιβλίο «Αυτό που νιώθω» και μιλήσαμε για τις προσωπικές μας εμπειρίες με διάφορα συναισθήματα.
Παρακολουθήσαμε βίντεο με αποσπάσματα από την ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς» και απαιτήσαμε να μαντέψουμε πιο συναίσθημα νιώθει ο ήρωας.
Παίξαμε παντομίμα συναισθημάτων ανά ομάδες.
Παίξαμε ψηφιακά παιχνίδια της κ. Ελένης με emoji. Πατήστε στις παρακάτω εικόνες για να παίξετε.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, στα πλαίσια της ανάπτυξης του καινοτόμου προγράμματος Αγωγής Υγεία με θέμα: ” Το ανθρώπινο σώμα, ένα εργοστάσιο 24ης λειτουργίας”, συνεχίσαμε τις δραστηριότητές μας για το ανθρώπινο σώμα. Για περισσότερες σχετικές δραστηριότητες πατήστε εδώ.
Ολοκληρώσαμε τα γλυπτά μας από αλουμίνιο-πατήστε εδώ στο τέλος της ανάρτησης. Τους δώσαμε τις τελικές στάσεις τους, δώσαμε τίτλο στο γλυπτό μας και ετοιμάστηκαν για την έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του προγράμματος.
Η κυρία έδωσε κίνηση στα Αλουμινοανθρωπάκια μας μέσω του προγράμματοςhttps://sketch.metademolab.com/. Εάν τα βίντεο θέλετε να τ’ αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, όταν τ’ανοίξετε, πατήσετε την επιλογή που σας έχω κυκλώσει, η κίνηση του γλυπτού θα είναι επαναλαμβανόμενη.
Τ’Αλουμινοανθρωπάκια μας γλυπτά εν δράση!
Ανακαλύφτηκε η γνωριμία μας με τις 5 αισθήσεις μέσα από το φύλλο εργασίας μας. Η κουβέντα άναψε με τον τρόπο λειτουργίας του ματιού μας, του αυτιού μας, της μύτης μας, του χεριού μας, του στόματός μας. Οι 5 αισθήσεις μας-όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση, αφή- πολύ απαραίτητες για τη γνωριμία μας με τον κόσμο και του τρόπου ζωής μας. Μας μαθαίνουν πού ζούμε, τι ακούμε, τι γευόμαστε και πόσο μας αρέσει αυτό ή όχι, τι μυρίζουμε, όμορφες και άσχημες μυρωδιές καθώς και προειδοποιητικές μόλυνση, φωτιά,κλπ. Τα χέρια μας μέσω της αφής μας, μας γνωρίζουν τα υλικά-μαλακά, σκληρά, αγκαθωτά, πολύ ψυχρά, πολύ θερμά, κλπ. Η αφή μας προστατεύει επίσης από ατυχήματα.
Στη συνέχεια προχωρήσαμε στη συμπλήρωση του φύλλου εργασίας, αντιστοιχώντας τα όργανα αισθήσεων με τις ανάλογες εικόνες.
Το φύλλο εργασίας είναι δημιουργία της κας Βάνας.
από 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ κάτω από: ανθρώπινο σώμα, Πλανήτης Γη-Διάστημα, Το παιχνίδι| με ετικέτα κατασκευές | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2024-2025,1ος κύκλος, Ζω καλύτερα–Ευ Ζην: “Το τραγούδι της χαράς”-Online παιχνίδι: Ποιος, τι, πού-Ολοκλήρωση κατασκευής Ο κύριος Τρομάρας-Online παιχνίδια με emojie,συναισθήματα-Πλανήτης Γη-Βίντεο: Μεσογειακή Φώκια, Χελώνα Καρέτα Καρέτα, Η Ασία: Γνωριμία με την Κίνα,Κινέζικα τραγούδια, Κινέζικο παραμύθι-Πρόγραμμα Αγωγής Υγεία με θέμα: ” Το ανθρώπινο σώμα, ένα εργοστάσιο 24ης λειτουργίας”:Κατασκευή: Αλουμινένια Γλυπτά-Εισαγωγή στις 5 αισθήσεις-Τ’Αλουμινοανθρωπάκια μας χορεύουν
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή
Πρόσφατα σχόλια