Τα παιδιά των πρωινών τμημάτων παρακολούθησαν την παράσταση “Φτου και Τρ_αίνω” στο θέατρο της αμαξοστοιχίας Ρουφ.
Το περιεχόμενο της παράστασης που δίνεται σαν εικόνα παρακάτω είναι από την ιστοσελίδα του Θεάτρου-πατήστε εδώ.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1, συνεχίσαμε την ενασχόληση μας με πίνακες ζωγραφικής και την περιγραφή τους που είχαμε ξεκινήσει προχτές-πατήστε εδώ στη μέση περίπου της ανάρτησης. Πώς απεικονίζεται η Άνοιξη, τι βλέπεις στον πίνακα; Ποια χρώματα χρησιμοποίησε ο ζωγράφος; Ήταν κάποιες από τις ερωτήσεις που έκανε η κ. Μαρίνα και τα παιδιά απαντούσαν.
Στη συνέχεια ακούσαμε την “Άνοιξη” του Βιβάλντι και η μουσική μας συνεπήρε τόσο πολύ που άλλα παιδιά λικνίζονταν στο ρυθμό της και άλλα “χόρεψαν” στο ρυθμό της.
Στη συνέχεια παίξαμε στον διαδραστικό πίνακα παιχνίδι παρατηρητικότητας με πίνακες ζωγραφικής με θέμα την Άνοιξη.
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, στα πλαίσια της ανάπτυξης του καινοτόμου προγράμματος Αγωγής Υγεία με θέμα: ” Το ανθρώπινο σώμα, ένα εργοστάσιο 24ης λειτουργίας” συνεχίσαμε τις δραστηριότητές μας με τον ανθρώπινο σκελετό που ξεκινήσαμε εχθές-πατήστε εδώ προς το τέλος της ανάρτησης και εδώ. Οι δραστηριότητές μας ξεκίνησαν με την παρέα του κύριου Ευλύγιστου-πατήστε εδώ στο τέλος της ανάρτησης. Φωτογραφηθήκαμε παίρνοντας διάφορες πόζες αγκαλιά με τον κύριο Ευλύγιστο που έκανε ότι κάναμε κι εμείς.
Στη συνέχεια τον τοποθετήσαμε στη μοκέτα μας και ο καθένας ξεχωριστά έδινε κίνηση στις “αρθρώσεις” του. Επαναλαμβάναμε όποια κίνηση έκανε ο κύριος Ευλύγιστος. Ασκηθήκαμε μαζί του.
Παρακολουθήσαμε βίντεο για τη διαστρωμάτωση του ανθρώπινου σώματος από έξω προς τα μέσα-δέρμα, μύες, σκελετός, εσωτερικά όργανα).
Κατόπιν παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε πάνω στην ευελιξία του ανθρώπινου σώματος όταν εκτελεί διάφορες κινήσεις της καθημερινότητας, της διασκέδασης, του αθλητισμού, παρόλο που δεν έχουμε την ικανότητα να βλέπουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας εσωτερικά.
Τέλος, κατανοήσαμε τι σημαίνει “ακτινογραφία”, παρακολουθήσαμε πολλές φωτογραφίες ακτινογραφιών στο διαδίκτυο και επισημαίναμε ποιανού μέρους του σώματός μας είναι. Π.Χ.
Πήραμε χρωματιστό χαρτόνι Α4, η κυρία έφτιαξε το περίγραμμα της παλάμης μας και εμείς με κηρομπογιά το πατήσαμε να φαίνεται έντονο. Με κηρομπογιά επίσης φτιάξαμε τα οστά της παλάμης μας.
Μόλις τα τοποθετήσαμε στο τζάμι μας, σαν άλλοι ακτινολόγοι, φάνηκε η ακτινογραφία μας.
Πρόσφατα σχόλια