Τα παιδιά του πρωινού 1, ξεκινήσαμε με το παρακάτω φύλλο εργασίας. Τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν μια ακόμη πρόκληση, να γράψουν τα καιρικά φαινόμενα με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού. Το φύλλο εργασίας από εδώ.
Συνεχίσαμε με το πείραμα να καταφέρουμε να σπάσουμε τον πάγο όπως οι φίλοι του ολοήμερου τμήματος 2 έκαναν την Παρασκευή-πατήστε εδώ, προς το τέλος της ανάρτησης. Μέσα σε μπολάκια προσθέσαμε νερό κι έπειτα ρίξαμε στην επιφάνεια λίγη πούδρα. Ακουμπήσαμε με το δάχτυλό μας τη λευκή επιφάνεια που είχε δημιουργηθεί και παρατηρήσαμε πως αυτή έσπαγε και απομακρυνόταν. Εντυπωσιαστήκαμε από το αποτέλεσμα και το επαληθεύσαμε πολλές φορές. Τη δεύτερη ώρα είχαμε Αγγλικά.
Τέλος, αφιερώσαμε την ώρα που μας απέμεινε στο ρομποτάκι Beebot. Στρώσαμε το ειδικό πανί στη μοκέτα, τοποθετήσαμε πάνω σε κάποια τετράγωνα τις ζωγραφιές μας που είχαμε κάνει παλαιότερα στον υπολογιστή και προγραμματίζαμε κάθε φορά τη μελισσούλα μας με τα κατάλληλα κουμπιά να πηγαίνει και σ’ ένα διαφορετικό καιρικό φαινόμενο. Καταφέραμε όλα τα παιδιά να την οδηγήσουμε στον τελικό προορισμό της ακόμα και με τις πιο σύνθετες διαδρομές!
Τα παιδιά του τμήματος 2, πρώτη ώρα είχαμε Αγγλικά. Κατόπιν ξεκινήσαμε την ημέρα μας μ’ ένα πείραμα. Ανακατέψαμε αλάτι-χοντρό όμως, όχι τριμμένο, με νερό και λίγη ατλακόλ κόλλα.
Σκοπός του πειράματος ήταν, ζωγραφίζοντας με το αλατισμένο νερό μια χιονονιφάδα σε μαύρο κάνσον χαρτόνι και αφήνοντάς την να στεγνώσει να εξατμιστεί το νερό και να μείνει άσπρη η χιονονιφάδα λόγω του αλατιού. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και θα δοκιμάσουμε ξανά αύριο με επιτραπέζιο αλάτι. Ακολουθήσαμε όμως την πειραματική σκέψη και κατανοήσαμε ότι μέσω πολλών προσπαθειών και πειραμάτων οι επιστήμονες ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα.
Μιλώντας για χιόνι, παγωμένους ωκεανούς, γίναμε πιγκουίνοι και χιονάνθρωποι και χορέψαμε σύμφωνα με τις οδηγίες των παρακάτω βίντεο. Από το παρακάτω βίντεο χορέψαμε μόνο το πρώτο τραγούδι με τους πιγκουίνους.
https://www.youtube.com/watch?v=ZYgE7C2gZwo
Ακούσαμε το παραμύθι του πρώτου ταξιδιού μιας χιονονιφάδας που ξεκίνησε σαν μπαλαρίνα και πέφτοντας στη γη πήρε τη μορφή της γνωστής μας χιονονιφάδας.
Δημιουργήσαμε τη διττή μορφή της χιονονιφάδας. Μια πανέμορφη μπαλαρίνα με φούστα χιονονιφάδα χρωματισμένη. Τις χιονονιφάδες τις δημιουργήσαμε μόνοι μας με την τεχνική που έχουμε μάθει. Ανοίγοντας τη χρωματισμένη χιονονιφάδα εμφανίζεται η λευκή που καλύπτει την μπαλαρίνα. Επιλέξαμε δύο τίτλους για την εργασία μας: Χιονονιφάδα και Χιονούλα. Όποιον θέλαμε γράψαμε στο κουτί του τίτλου.
Το φύλλο εργασίας είναι δημιουργία της κας Βάνας.
Τέλος συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας για το νερό. Βρήκαμε τα γράμματα που απαρτίζουν τη λέξη, ακούγοντας τους ήχους από την κυρία. Γράψαμε και μόνοι μας τη λέξη “νερό”. Το φύλλο εργασίας από εδώ.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1, συνεχίσαμε με την εικονογράφηση της επόμενης σελίδας του βιβλίου με τον μύθο, δημιουργίας της κας Μαρίνας. Πατήστε εδώ να δείτε τη πρώτη σελίδα.
Κάναμε φύλλο εργασίας φωνολογικής επίγνωσης-Γλώσσα. Το φύλλο εργασίας από εδώ.
Κάναμε φύλλο εργασίας αντιστοίχισης αριθμών και ποσοτήτων-Μαθηματικά).Το φύλλο εργασίας από εδώ.
Είδαμε βίντεο στο youtube με την Αλκυόνα.
Ολοκληρώσαμε την κατασκευή φωλιάς της Αλκυόνας που είχαμε ξεκινήσει χθες.
Πρόσφατα σχόλια