Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, κάναμε μια ανασκόπηση των όσων έχουμε μάθει τώρα για τον καιρό. Συνεχίσαμε με την συμπλήρωση του παρακάτω φύλλου εργασίας.
Παρακολουθήσαμε στον διαδραστικό πίνακα την ιστορία του Μάνου Κοντολέων “Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει”. Φτιάξαμε τον χιονάνθρωπο. Χρησιμοποιήσαμε μαγειρική σόδα και μαλακτικό μαλλιών, τα ανακατέψαμε και το μείγμα μας θύμιζε χιόνι.
Τέλος, βάψαμε τον τροχό του καιρού και θα συνεχίσουμε την κατασκευούλα μας αύριο. Το πατρόν της κατασκευής μας από εδώ.
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, ξεκινήσαμε με την πρώτη διδακτική ώρα, μάθημα των Αγγλικών. Έπειτα ολοκληρώσαμε την αναδιήγηση των παραμυθιών με τους παραμυθάδες που δεν είχαν παρουσιάσει και έτσι ξεκλειδώσαμε την επόμενη αποστολή της δανειστικής βιβλιοθήκης.
Στο χρόνο που μας απέμεινε ξεκινήσαμε την ομαδική κατασκευή ενός ανεμοδείκτη. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής ήταν παρόμοιο με τον χθεσινό ανεμόμετρο-πατήστε εδώ στη μέση περίπου της ανάρτησης, ανέλαβαν τα παιδιά την κατασκευή του βήμα βήμα. Στο τέλος πάλι αξιοποιώντας ως άνεμο το πιστολάκι μαλλιών δοκιμάσαμε την κατασκευή μας αλλάζοντας συχνά την κατεύθυνση του αέρα.
Στη συνέχεια ξεκινήσαμε την κατασκευή του ανεμοδείκτη σε ατομικό επίπεδο. Η κατασκευή μας δεν ολοκληρώθηκε λόγω έλλειψης χρόνου. Θα την συνεχίσουμε αύριο προσθέτοντας και τον κεντρικό άξονα.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1,είδαμε το μουσικό παραμύθι για την φιλία και την αλληλεγγύη ” Ο λαγός και ο χιονάνθρωπος”.
Στη συνέχεια το ζωγραφίσαμε.
Έπειτα κάναμε φύλλο εργασίας και αντιστοιχίσαμε τα κεφαλαία με τα πεζά γράμματα της αλφαβήτας. Το φύλλο εργασίας από εδώ.
Έπειτα παρατηρήσαμε τις εικόνες του παρακάτω φύλλου εργασίας και τις βάλαμε σε χρονική ακολουθία ,από το 1-6. Το φύλλο εργασίας από εδώ.
Τέλος συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας αντιστοίχισης ζευγαριών (έννοιες:ίδιο – διαφορετικό).
Το φύλλο εργασίας από το Pinterest.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, ξεκινήσαμε με πείραμα. Η κυρία ανακάτεψε 4 κουταλιές του γλυκού νερό, 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλιά του γλυκού υγρό πιάτων σ’ ένα μικρό βάζο. Φτιάξαμε σαπουνόφουσκες-σταγόνες που χοροπηδούν πάνω σε μάλλινο καπέλο ή μάλλινο γάντι και δεν σπάνε εύκολα όπως οι απλές. Η ζάχαρη είναι το υλικό που δημιουργεί πιο σκληρό περίβλημα στη σαπουνόφουσκα.
Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η κυρία μας έδωσε το δικό μας καλαμάκι και μπροστά μας τοποθέτησε το καπάκι του βάζου με λίγη ποσότητα του μείγματος. Σκοπός μας ήταν να ακουμπήσουμε το καλαμάκι μας στο μείγμα και φυσώντας απαλά να δημιουργήσουμε σαπουνόφουσκες που δεν σπάνε εύκολα. Μάλιστα κολλούσαν στο τραπέζι μας και μπορούσαμε να βάλουμε μέσα τους το καλαμάκι μας χωρίς να σπάσουν. Να κολλήσουν στο μάλλινο καπέλο, πάνω στο χέρι μας.
Ο πειραματισμός έγινε με χαρά και η ώρα που διήρκησε πέρασε πολύ ευχάριστα. Μάλιστα καταγράφηκαν και κάποιες στιγμές του πειραματισμού μας.
Στο τέλος γίναμε δημιουργοί πίνακα αναφοράς για τον κύκλου του νερού. Δημιουργήσαμε τη θάλασσα, τον λαμπερό ήλιο που εξατμίζει το νερό, τους υδρατμούς που φτιάχνουν τα σύννεφα και την βροχόπτωση με την επιστροφή του νερού πίσω στη γη.
Πρόσφατα σχόλια