Πραγματοποιήθηκαν και δραστηριότητες αγγλικών. Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.
Αγγλικά- Κατασκευή: Χριστουγεννιάτικη μπάλα
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, σήμερα ξεκινήσαμε τη μέρα μας στολίζοντας κι εμείς το δέντρο του σχολείου μας, όπως εχθές οι πρωινοί μας φίλοι-πατήστε εδώ στην αρχή της ανάρτησης!
Συνεχίσαμε με την κατασκευή της χριστουγεννιάτικης κάρτας μας. Αύριο θα την ολοκληρώσουμε με τις ευχές μας.
Την τελευταία ώρα την αφιερώσαμε στην πρόβα για την χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, παρακολουθήσαμε σύντομη ταινία με θέμα τη γέννηση του Χριστού και στη συνέχεια την αναπαραστήσαμε και εμείς σαν να ήμασταν ηθοποιοί.
Ο κάθε μαθητής διάλεξε τον ρόλο του και προσπάθησε να ανακαλέσει τις πληροφορίες της ιστορίας και να τις αξιοποιήσει.
Το δρώμενο μας άρεσε πολύ και μας συγκίνησε που στο τέλος όλοι μαζί αγκαλιάσαμε το μωρό Ιησού και το βοηθήσαμε να αποκοιμηθεί στη φάτνη του, ακούγοντας το νανούρισμα της Παναγίας.
Στη συνέχεια συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας στ’ οποίο έπρεπε να ολοκληρώσουμε το σχήμα του αστεριού, ενώνοντας τους αριθμούς.
Το φύλλο με το αστέρι.
Συνεχίσαμε με πρόβα στα τραγούδια της χριστουγεννιάτικης γιορτής μας. Τελειώσαμε σε μικρές ομάδες την κατασκευή της χριστουγεννιάτικης κάρτας μας με την μπουγάδα του Άγιου Βασίλη.
Τα πατρόν της στολής.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1, δημιουργήσαμε το αγγελάκι-στολίδι όπως οι φίλοι του ολοήμερου τμήματος 2-πατήστε εδώ το τέλος της ανάρτησης. Παρακολουθήσαμε βίντεο της Γέννησης του Χριστού μέσα από τα μάτια των ζώων που ήταν παρόντα.
Παρακολουθήσαμε επίσης ένα συγκινητικό βίντεο για την αγάπη της φιλίας.
Παίξαμε online παιχνίδια memory. Πατήστε στις παρακάτω εικόνες για να παίξετε.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, ολοκληρώσαμε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες ευχών. Συζητήσαμε τη γραφή των ευχών, βρήκαμε τα φωνήματα και τα γράψαμε το χαρτί της κάρτας μας.
Η γιρλάντα με τα λαμπάκια για τις ευχές μας.
Στη συνέχεια περάσαμε στη δημιουργία του γλυκού Αγιοβασιλάκι μας, όπως εχθές οι φίλοι του ολοήμερου τμήματος 1-πατήστε εδώ προς το τέλος της ανάρτησης.
Τα παιδιά στο διευρυμένο πρόγραμμα, μιλήσαμε για το άστρο των Χριστουγέννων. Τι μπορεί να ήταν; Κάναμε υποθέσεις. Στη συνέχεια είδαμε εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα.
Φτιάξαμε τα δικά μας τρισδιάστατα αστέρια.
Τελειώσαμε με φύλλα εργασίας μαθηματικών και αναγνώρισης λέξεων. Τα φύλλα εργασίας από εδώ και εδώ.
Πρόσφατα σχόλια