Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, ξεκινήσαμε με τραγούδια για την επέτειο του “ΟΧΙ”. Έπειτα, ζωγραφίσαμε την ελληνική σημαία.
Η σημαία από εδώ.
Στη συνέχεια κάναμε μια πολύχρωμη ζωγραφιά και κολλήσαμε πάνω ένα άσπρο περιστέρι και γράψαμε “Ειρήνη”.
Το περιστέρι από εδώ.
Ενώσαμε τις ίδιες λέξεις με μια γραμμή στο παρακάτω φύλλο εργασίας, από εδώ:
Τέλος, απαγγείλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο και κάναμε την τελευταία πρόβα για την παρέλαση.
Τα παιδιά του τμήματος 2,επισκέφτηκε το περιστέρι της Ειρήνης με το οποίο είχαμε ασχοληθεί εχθές-πατήστε εδώ στο τέλος της ανάρτησης. Ήρθε στην τάξη μας μέσα από ένα τραγούδι τ’ οποίο μας συγκίνησε γιατί μας θύμισε τις ασχήμιες του πολέμου και πόσο πολύτιμη είναι η διατήρηση της Ειρήνης.
Μάλιστα στάθηκε στην παλάμη μας την οποία μεταμόρφωσε σε άσπρο περιστέρι που στο ράμφος του κρατά την ελληνική σημαία, το ΟΧΙ και το 1940 για να ταξιδέψει το μήνυμα της Ειρήνης παντού. Στο Νηπιαγωγείο μας, φιλοξενήσαμε φοιτήτριες Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησαν το μάθημά μας και μας βοήθησαν στις δραστηριότητές μας.
Οι εικόνες που χρησιμοποιήσαμε για την κατασκευή είναι από εδώ.
Στη συνέχεια χτύπησε η σειρήνα του πολέμου-πατήστε εδώ, προς το τέλος της ανάρτησης για να την ακούσετε– και κρυφτήκαμε στα καταφύγια. Όμως τότε ακούστηκε ένα χτύπημα στο τζάμι του παραθύρου μας. Ανοίξαμε πολύ προσεχτικά την κουρτίνα μας και τι να δούμε. Το περιστέρι της Ειρήνης μας έφερε ένα γράμμα. Το πήραμε και τρέξαμε στο καταφύγιο για να το διαβάσουμε. Ανοίγοντάς το απογοητευτήκαμε γιατί δεν έγραφε τίποτα. Ένα άσπρο χαρτί. Όμως η κυρία, μας είπε για το αόρατο μελάνι με το οποίο γράφονται τα κρυφά μηνύματα ώστε να μην ανακαλύπτονται. Πήγαμε στα τραπέζια μας και με τη χρήση νερομπογιάς πάνω στην άσπρη τέμπερα το μήνυμα φάνηκε: Το ένδοξο ΟΧΙ. Επιχειρήσαμε κι εμείς να γράψουμε το κρυφό μήνυμα.
Στη συνέχεια επεξεργαστήκαμε εικόνες της κατοχής και συζητήσαμε πάνω σ’αυτές: Τι δείχνουν, είναι χαρούμενα τα πρόσωπα που εμφανίζονται; Γιατί όχι; Έχουν σπίτι οι άνθρωποι που βλέπεις; Ρούχα καθαρά, παπούτσια, φαγητό; Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από το διαδίκτυο.
Πήραμε τη θέση του πρώτου παιδιού των εικόνων που είναι πολύ λυπημένο και σκεπτικό. Γιατί άραγε; Τι του λείπει; Οι ιδέες πολλές που αποτυπώθηκαν σε φύλλο εργασίας.
Το φύλλο εργασίας, δημιουργία της κας Βάνας.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1, διαβάσαμε την αντιπολεμική ιστορία “Πατάτες, πατάτες”. Σας παραθέτουμε το βίντεο της ιστορίας.
Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε εικόνες Ειρήνης σε φύλλο εργασίας ενάντια στον πόλεμο.
Επεξεργαστήκαμε το υλικό του παρακάτω blog. Πατήστε τον σύνδεσμο.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2,συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας.
Το φύλλο εργασίας από εδώ.
Εξασκηθήκαμε στον προγραμματισμό της beebot ώστε να φτάσει στην ελληνική σημαία.
Κάναμε εξάσκηση των γνώσεων μας για τα γεγονότα του 1940 μέσα από τα παρακάτω κουίζ. Πατήστε στις εικόνες για να παίξετε.
Πρόσφατα σχόλια