Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, ξεκινήσαμε τη μέρα μας παρατηρώντας μια φωτογραφία στο διαδραστικό πίνακα η οποία απεικόνιζε τρία παιδιά σε έντονη διαμάχη. Ακούσαμε όλες τις ιδέες των παιδιών για το τι μπορεί να έχει συμβεί και χρησιμοποιήσαμε τη ρουτίνα σκέψης “Συνδέω-Επεκτείνω-Προβληματίζομαι”.
Παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά μας σε έναν καθρέφτη όταν είμαστε θυμωμένοι, λυπημένοι, χαρούμενοι και γενικότερα συναισθήματα που προκαλούνται σε έναν τσακωμό και στη λύση του. Ακούσαμε το τραγούδι “Διαξιφισμοί”-το τραγούδι θα το βρείτε παρακάτω-χορέψαμε μέσα στην αίθουσα ανάλογα με το ρυθμό και τα συναισθήματά μας και στο τέλος χωριστήκαμε σε δύο ομάδες από τις οποίες, η μια κλήθηκε να αναπαραστήσει μια διαφωνία που συμβαίνει στην τάξη και η άλλη να προτείνει λύσεις.
Τέλος, ακολούθησε συζήτηση για τις τυχόν διαφωνίες και τις προτεινόμενες λύσεις και κάθε παιδί τις μετέφερε ξεχωριστά ζωγραφίζοντάς τες.
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, σε συνέχεια των εργαστηρίων δεξιοτήτων- πατήστε εδώ στην κεντρική κατηγορία-, γίναμε ηθοποιοί και προσπαθήσαμε ν’ αναπαραστήσουμε αρχικά με παγωμένη κίνηση και έπειτα με χορό τα πιθανά συναισθήματα και τις εκφράσεις μας κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας.
Ο χορός πραγματοποιήθηκε με συνοδεία του τραγουδιού «Διαξιφισμοί».
Παρατηρήσαμε μια φωτογραφία παιδιών σε έντονη διαφωνία και προσπαθήσαμε να μαντέψουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την εικόνα.
Ο καθένας έδωσε ένα πιθανό τίτλο στην ιστορία της φωτογραφίας αξιοποιώντας την τεχνική της ρουτίνας σκέψης «Τίτλοι».
Πάλι με το τραγούδι «Διαξιφισμοί» ,χωριστήκαμε σε δυο τυχαίες ομάδες τοποθετημένες εκατέρωθεν ενός πανιού. Η κάθε ομάδα έλαβε τυχαία το ρόλο της αναπαράστασης μιας ιστορίας με έντονους διαξιφισμούς ενώ η άλλη ομάδα ανέλαβε την αναπαράσταση μιας προτεινόμενης λύσης στη διαφωνία. Οι ιστορίες προέκυψαν από αληθινές εμπειρίες των παιδιών από την καθημερινή τους ζωή. Παρομοίως και η λύση της διαφωνίας προέκυψε έπειτα από συζήτηση με τα παιδιά και ομόφωνη συμφωνία τους. Στο τέλος συζητήσαμε ποιας ιστορίας η εξέλιξη μας άρεσε πιο πολύ. Η δραστηριότητά μας είχε τίτλο: “Το μαρτύριο της σταγόνας”.
Στο τέλος ζωγραφίσαμε σε φύλλο εργασίας μια προσωπική μας στιγμή διαφωνίας με κάποιον και κάτω από τη χαρούμενη φατσούλα τη πιθανή της λύση.
Το φύλλο εργασίας είναι δημιουργία της κας Ελένης.
Πρόσφατα σχόλια