Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1,σήμερα συνεχίσαμε την ιστορία «Καλώς τον κύριο ΚΟΚ»-πατήστε εδώ– ενώ παράλληλα συζητούσαμε για τις εξελίξεις της ιστορίας και κάναμε παρατηρήσεις και προβλέψεις βάση των εικόνων. Κάναμε μια σύντομη επανάληψη στην αναγνώριση και ερμηνεία κάποιων βασικών σημάτων κυκλοφορίας.
Παίξαμε ψηφιακό παιχνίδι ταξινόμησής τους στις 4 βασικές κατηγορίες τους.
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε.
Παίξαμε το παιχνίδι «Λεωφορείο» και γίναμε επιβάτες και οδηγοί σε εναλλάξ ρόλους . Στην πορεία του το λεωφορείο συναντούσε ταμπέλες. Ο οδηγός και οι επιβάτες αναπαριστούσαν ότι μετακινούνταν δεξιά, αριστερά ή μπροστά ή σταματούσαν ανάλογα με τις υποδείξεις των πινακίδων του ΚΟΚ.
Έπειτα παίξαμε «Μονομαχία» ταχύτητας και γνώσεων. Τα παιδιά έπαιζαν ανά δυο και νικητής ήταν αυτός που θα σήκωνε πρώτος την κάρτα με το σήμα που ζητούσε η εκπαιδευτικός.
Τέλος, φτιάξαμε τα δικούς μας διαδραστικούς φωτεινούς σηματοδότες από βαμμένα ρολά υγείας και κολάζ .
Ιδέα της κατασκευής από εδώ.
Τέλος δόθηκε φυλλάδιο καταγραφής σαν εργασία για το σπίτι. Οι καρτέλες θα επιστραφούν συμπληρωμένες στο σχολείο την Παρασκευή 20-1 ή το αργότερο τη Δευτέρα 23-1. Το φυλλάδιο είναι δημιουργία της κας Ελένης.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, μιλήσαμε για το πόσο σημαντικά είναι τα μηνύματα των σημάτων κυκλοφορίας και πόσο σημαντική είναι η τήρησή τους από τους οδηγούς οχημάτων και πεζούς. Αναφέραμε προσωπικές εμπειρίες. Θυμηθήκαμε από τις πρωινές δραστηριότητες ότι τα σήματα κυκλοφορίας χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα τους και το σχήμα τους: Απαγορευτικά, Υποχρεωτικά, Προειδοποιητικά, Πληροφοριακά. Αναφέραμε ότι τα σήματα είναι πάρα πολλά αλλά εμείς θα γνωρίσουμε τα βασικά και πιο απαραίτητα για τη δική μας καθημερινότητα.
Στην παρακάτω παρουσίαση ανακαλούσαμε από τη μνήμη μας το μήνυμα κάθε σήματος που είχαμε γνωρίσει. Πατήστε στην εικόνα να τη δείτε.
Επίσης μέσα από το παρακάτω βίντεο παρακολουθήσαμε και κατηγοριοποιήσαμε προφορικά τα σήματα που εμφανίζονταν.
Συμπληρώσαμε δύο φύλλα εργασίας. Στο πρώτο φύλλο έπρεπε να κόψουμε τ’ανακατεμένα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη STOP, να τα τοποθετήσουμε σωστά και στη συνέχεια να τα κολλήσουμε στο φύλλο, αφού πρώτα είχαμε αξιολογήσει μόνοι μας τη σειρά τοποθέτησης των γραμμάτων.
Το φύλλο εργασίας είναι από εδώ, τροποποιημένο ανάλογα με τους διδακτικούς μας στόχους.
Στο δεύτερο φύλλο εργασίας κάναμε ταυτοποίηση των ίδιων σημάτων τα οποία ανακαλύψαμε από το χρωματισμό τους ότι ανήκουν στην κατηγορία των απαγορευτικών.
Το φύλλο εργασίας είναι από εδώ.
Τέλος ακούσαμε το τραγούδι “Έλα να μάθουμε τα σήματα”.
Πρόσφατα σχόλια