Καλωσορίζοντας τον νέο μήνα, τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1,επεξεργαστήκαμε αρχικά το τραγούδι του Φλεβάρη.
Το εικονόλεξο του τραγουδιού του Φλεβάρη.
Στη συνέχεια, εξηγήσαμε πώς ο Φλεβάρης πήρε το όνομα “Κουτσοφλέβαρος” μέσα από τον σχετικό λαϊκό παραδοσιακό μύθο. Πατήστε πάνω στην εικόνα να διαβάσετε το μύθο, ηλεκτρονικής επεξεργασίας της κας Τάνιας.
Κατόπιν, εικονογραφήσαμε τον μύθο του Φλεβάρη.
Το φύλλο εργασίας:
Τέλος, επεξεργαστήκαμε το ποίημα του Φλεβάρη (της Ρένας Καρθαίου)
και παίξαμε με τα γράμματα του μήνα. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να παίξετε.
Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων μιλήσαμε για τη νυφούλα του Χιονιά-Αμυγδαλιά,το μύθο της αμυγδαλιάς,
Ο μύθος της αμυγδαλιάς και του Βοριά
για τα στάδια ανάπτυξης από το άνθος στον καρπό(αμύγδαλο),για τα προϊόντα της αμυγδαλιάς(αμύγδαλα, αμυγδαλέλαιο, γλυκά αμυγδαλωτά).Παρατηρήσαμε αρκετές εικόνες στο διαδίκτυο.
Παρακολουθήσαμε πώς από το σπόρο-αμύγδαλο μπορούμε να δημιουργήσουμε το δέντρο αμυγδαλιά.
Ακούσαμε τραγούδια για τη νυφούλα του Χιονιά:
Τέλος απεικονίσαμε τη διττή ιδιότητα της Φυλλίδας-Αμυγδαλιάς ,κοπέλα-δέντρο με τον καλό της Δημοφώντα, συνδυάζοντας ζωγραφική και κολλάζ.
Οι αμυγδαλιές μας με το Δημοφώντα:
Πρόσφατα σχόλια