Συνεχίζοντας τη θεματική για τα δικαιώματα των παιδιών(περισσότερες δραστηριότητες εδώ)σήμερα αναφερθήκαμε στη διαφορετικότητα. Διαβάσαμε τον Έλμερ, τον παρδαλό ελέφαντα(από τη χθεσινή μας ανάρτηση, στη μέση περίπου) και παίξαμε τα παρακάτω παιχνίδια από εδώ:
Φτιάξαμε τον Έλμερ χρησιμοποιώντας έναν κύκλο και καρδιές για τ’ αυτιά του. Για προβοσκίδα τυλίξαμε ένα ορθογώνιο χαρτάκι σε μολύβι.
Διαβάσαμε συνδυαστικά τα δύο παραμύθια με ήρωα τον σκαντζόχοιρο :1) Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να τον χαϊδεύουν(από προηγούμενη ανάρτησή μας) και 2)Ο Ακανθούλης. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να το διαβάσετε.
Ανακαλύψαμε ποιο ήταν το κοινό πρόβλημα των σκαντζόχοιρων και στα δύο παραμύθια(δεν ήταν ευχαριστημένοι με τ’ αγκάθια τους).Ποιοι τους έδωσαν απαντήσεις στ’ αρχικά τους ερωτήματα;(οι μεγαλύτεροι σκαντζόχοιροι και η κουκουβάγια),πώς απέκτησαν τη χαρά που αναζητούσαν;(μεγάλωσε ο σκαντζοχοιράκος και μεγάλωσαν τ’ αγκάθια του, έγιναν μυτερά και ο δεύτερος σκαντζόχοιρος έφτιαξε λευκές μπούκλες),η χαρά τους διήρκησε καιρό;(όχι γιατί με τα μυτερά αγκάθια τον φοβόντουσαν οι φίλοι του και οι μπούκλες δεν ήταν απειλή για τους εχθρούς του αντίστοιχα) κλπ.
Συμπληρώσαμε online φύλλα εργασίας ,από την παρουσίαση της κας Τάνιας,σχετικά με το παραμύθι του Ακανθούλη και βρήκαμε τις λύσεις στα αινίγματα.
Τα φύλλα εργασίας και τα αινίγματα:
Ακούσαμε και χορέψαμε τα παρακάτω τραγούδια για το γλυκό σκαντζόχοιρο:
Πήραμε τα χαρτιά, τους μαρκαδόρους μας και τα μανταλάκια απλώματος και φτιάξαμε ο καθένας τον σκαντζόχοιρό του με τα πολύχρωμα αγκάθια. Σαν κι αυτόν:
Ολοκληρώσαμε και τα χθεσινά μας σκαντζοχοιράκια.
Επεξεργαστήκαμε το τραγούδι “Κοκοκοροκοκό”(στη μέση περίπου της ανάρτησης)και παίξαμε το κινητικό παιχνίδι με το ζάρι. Πατήστε για να μεταφερθείτε στην παρουσίαση των παιχνιδιών, δημιουργία της κας Τάνιας.
Ολοκληρώσαμε και τις προτάσεις με λέξεις από το βίντεο του Δακρυσμένου Δράκου που είχαμε ξεκινήσει από χθες.
Πρόσφατα σχόλια