Τσικνοπέμπτη σήμερα και μιλήσαμε για το έθιμο της ημέρας ,της γιορτής του ψησίματος κρεατικών μέσα στις γιορτές της Αποκριάς. Εξηγήσαμε τη λέξη «τσίκνα» που αποτελεί το πρώτο συνθετικό της Τσικνοπέμπτης: η χαρακτηριστική μυρωδιά του ψημένου ή καμένου κρέατος που πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα την ημέρα αυτή.Αναφέραμε όλα τα κρεατικά που μπορούμε να ψήσουμε: καλαμάκια σουβλάκια,μπριζόλες(χοιρινές:κρέας γουρουνιού, μοσχαρίσιες:κρέας νεαρής αγελάδας, αρνίσιες),λουκάνικα,μπέικον,μπιφτέκια,κοτόπουλο. Αναφέραμε ότι το ψήσιμο των κρεατικών συνοδεύεται από πολύ χορό και διασκέδαση.
Παρακολουθήσαμε βίντεο με το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
Επίσης σε προηγούμενη ανάρτηση του blog μας (εδώ) παρακολουθήσαμε τι είναι και πώς παρασκευάζονται τα λουκάνικα(στη μέση περίπου της ανάρτησης).
Ακούσαμε το τραγούδι “Ο μάγειρας”
και πήραμε τα υλικά κατασκευών μας ,να μεταμορφωθούμε σε σπουδαίους μαγείρους έτοιμοι για το ψήσιμο των κρεατικών το βράδυ.
Τα πατρόν της κατασκευής:
Επίσης βλέποντας τις εικόνες του βίντεο ζωγραφίσαμε το μάγειρα στην κουζίνα του,μ’εξέχουσα θέση την ψησταριά. Γράψαμε και την ευχή της ημέρας: “Καλή Τσικνοπέμπτη”. Οι μάγειροι ομορφαίνουν το ταμπλό της τάξης μας.
Το καπέλο σεφ της κατασκευής:
Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων έφτιαξαν μάγισσες και στόλισαν το ταμπλό της εισόδου της τάξης.
Επίσης σε λάτιν ρυθμούς πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός χορού.Τα παιδιά χόρεψαν το καθένα μόνο του και χειροκροτήθηκε καθώς και σε ζευγάρια.Ψηφίστηκε το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι.
Ειρήνη-Δημήτρης!!!!Μπράβο παιδιά!!!
Συμπλήρωσαν επίσης μαθηματικό φύλλο αντιστοίχισης κλόουν με τα καπέλα.Πόσα περισσεύουν;
Πρόσφατα σχόλια