Παρουσιάζω τον εαυτό μου !!!

«Ας γνωριστούμε»

Τις πρώτες εβδομάδες ασχοληθήκαμε με τον εαυτό μας, τον παρουσιάσαμε στους άλλους  και προσπαθήσαμε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας.

Παίξαμε πολλά παιχνίδια γνωριμίας και διασκεδάσαμε:

Υφαίναμε έναν ιστό με ένα νήμα, το οποίο κρατούσαμε με τα χεράκια μας.  Μόλις το νήμα έφτανε σε κάποιο παιδί,  έλεγε το όνομά του δυνατά και κρατούσε μία ακρούλα του. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό  και κάποια παιδιά το παρομοίασαν με ιστό και κάποια άλλα με δίχτυ και ακτίνες laser.

Επίσης, γίναμε αλογάκια και καθώς καλπάζαμε φωνάζαμε το όνομά μας, γίναμε ζευγαράκια και οι φίλοι μας ήταν ο καθρέφτης μας που μας  ακολουθούσε σε ότι κάναμε.

Παίξαμε παιχνίδι με το μικρόφωνο, όπου ο καθένας το έδινε στο διπλανό του και μόλις σταματούσε η μουσική,  όποιος κρατούσε το μικρόφωνο έλεγε το όνομά του και οι υπόλοιποι σήκωναν τα χέρια ψηλά και επαναλάμβαναν δυνατά το όνομα  του παιδιού που είχε το μικρόφωνο.

Ακόμη, μια μάγισσα έκανε μαγικά και μας μεταμόρφωσε σε ζωάκια. Για να λυθούν τα μάγια έπρεπε να βρούμε το αρχικό γράμμα του ονόματος μας. Τελικά τα καταφέραμε και ξαναγίναμε όλοι παιδάκια.

Παίξαμε και παζλ το όνομα μας με τα ξύλινα μανταλάκια, τα οποία τοποθετούσαμε στη σωστή σειρά.

Συνεχίσαμε παρουσιάζοντας τον εαυτό μας, την οικογένεια μας, τις αγαπημένες μας ασχολίες και προτιμήσεις και αφού τα αποτυπώσαμε στις ζωγραφιές μας, φτιάξαμε το βιβλιαράκι: “Παρουσιάζω τον εαυτό μου”.

 

Με τρόπο μαγικό αποκαλύψαμε το όνομα μας.

Αφήστε μια απάντηση