Πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο!!!

Όπως κάθε νέα χρονιά έτσι και φέτος ξεκινήσαμε με παιχνίδια γνωριμίας για να γνωριστούμε καλύτερα και να δέσουμε ως ομάδα και διαβάσαμε παραμύθια με θέμα τις πρώτες μέρες στο σχολείο.

Κάναμε την πρώτη μας ζωγραφιά και την πρώτη μας χειροτεχνία με θέμα την πρώτη μας εβδομάδα στο νηπιαγωγείο. Παράλληλα μάθαμε να αναγνωρίζουμε το όνομα μας και παίξαμε με αυτό διάφορα γλωσσικά παιχνίδια.

 

Είδαμε και διαβάσαμε 2 όμορφες ιστορίες με θέμα τη φιλία που μας έδωσαν αφορμή για διάφορες δραστηριότητες… «Το αστέρι της φιλίας» και το «Με αυτή τη μπάλα παίζουμε όλοι». Παίξαμε παιχνίδια και κάναμε σχετικές χειροτεχνίες.

 

Διαβάσαμε το πολύ ωραίο βιβλιαράκι: « 20 κανόνες για να τα πας καλά στο σχολείο χωρίς να τρελάνεις τη δασκάλα σου», συζητήσαμε για τους κανόνες της δικής μας τάξης, τους καταγράψαμε και φτιάξαμε την ομαδική χειροτεχνία: Μικρά χεράκια συμφωνούν, υπέροχους κανόνες δημιουργούν.

Μιλήσαμε για τον κορονοιό, το νέο ιό που μπήκε στη ζωή μας, διαβάσαμε ιστορίες και παραμύθια και είδαμε κάρτες με εποπτικό υλικό για να μάθουμε περισσότερα πράγματα για αυτόν. Ζωγραφίσαμε τον νέο αυτό ιό όπως τον φανταζόμαστε και τραγουδήσαμε το τραγούδι της αντι-γρίπης. Μάθαμε να λέμε Καλημέρα την εποχή του κορονοιού και παίξαμε παιχνίδια για να μάθουμε να χαιρετάμε τους φίλους μας με διαφορετικούς τρόπους τηρώντας τις αποστάσεις.

Παράλληλα συζητήσαμε για τα μικρόβια, διαβάσαμε ιστορίες και κάναμε πείραμα με νερό, σαπούνι και πιπέρι. Μετρήσαμε τα μικρόβια, τοποθετήσαμε τα μανταλάκια στο σωστό αριθμό και ζωγραφίσαμε τρόπους για να απαλλαγούμε από αυτά. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο σωστό πλύσιμο των χεριών και στο πώς πρέπει να βάζουμε και να βγάζουμε τη μάσκα μας και κόψαμε, ζωγραφίσαμε και διακοσμήσαμε μάσκες.

1 σχόλιο στο “Πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο!!!

Αφήστε μια απάντηση