Μέτρα Πρόληψης για την αντιμετώπιση του CoVid-19

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί, είναι εύλογο σε όλους μας να δημιουργηθούν απορίες, άγχη και προβληματισμοί για τη συμμετοχή  μικρών και μεγάλων στον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου Covid-19.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου έχει προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/ υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης για το άνοιγμα των σχολείων και έχει δημιουργηθεί ένα βίντεο που θα βοηθήσει τα παιδιά σας να κατανοήσουν ως ένα βαθμό τι συμβαίνει και γιατί πρέπει να τηρούν τα μέτρα πρόληψης.

Ο ΕΟΔΥ προχώρησε στην αποστολή οδηγιών σε όλες τις σχολικές μονάδες και επιπλέον, έστειλε κάποιο συμπληρωματικό υλικό για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε με το Φ.Ε.Κ. 3780/8-9-2020 η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στον εσωτερικό χώρο του Νηπιαγωγείου από όλους και στους εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συγχρωτισμός (π.χ. στον Αγιασμό, αναμονή έξω στην είσοδο για παραλαβή παιδιού κ.λ.π.). Έχουμε ήδη προμηθευτεί παιδικές μάσκες πολλαπλών χρήσεων από τον Δήμο Χίου, οι οποίες θα μοιραστούν στα παιδιά μετά τον Αγιασμό.

Προς αποφυγή του συγχρωτισμού έχουμε διαμορφώσει το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των 2 τμημάτων, για το οποίο θα ενημερωθείτε σχετικά την Δευτέρα μετά τον Αγιασμό, και σας παρακαλούμε να τηρήσετε τις ώρες αυστηρά.

Στο Νηπιαγωγείο μας έχει γίνει απολύμανση από τον Δήμο Χίου και έχουν καθαριστεί πολύ σχολαστικά όλες οι αίθουσες και τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 14-9-2020 στις 11:30 π.μ. στον Αγιασμό του Νηπιαγωγείου μας και θα σας γίνει μία πρώτη ενημέρωση, όπου μπορείτε να μας ρωτήσετε οτιδήποτε σας ανησυχεί.

Καλή χρονιά σε όλους μας , μικρούς και μεγάλους !!!