Η οικογένεια μου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας , διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε παραμύθια, σχετικούς πίνακες ζωγραφικής, παίξαμε παιχνίδια και ετοιμάσαμε το δωράκι μας για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

 

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε να μιλάμε για την οικογένεια μας…

Διαβάσαμε το παραμύθι: « Σημασία έχει η αγάπη» και αφού μιλήσαμε για διαφορετικά είδη οικογένειας φτιάξαμε τις δικές μας με εικόνες  και  αριθμήσαμε τα μέλη τους. Είδαμε οικογένειες Εσκιμώων/Ινδιάνων/Αφρικανών τις συγκρίναμε και τις ομαδοποιήσαμε.

 

Διαβάσαμε και ζωγραφίσαμε το ποίημα: «Η γελαστή οικογένεια» και παίξαμε με το τραγούδι του Μάνου Λοίζου: «Οι δικοί μου».Χωριστήκαμε σε ομάδες( ανά τρία παιδιά) και δραματοποιήσαμε σκηνές από την καθημερινή ζωή μιας οικογένειας. Είδαμε εποπτικό υλικό για διάφορους τύπους οικογένειας και κολλήσαμε σε σπιτάκια χρωματιστά χαρτάκια ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας μας.

Μάθαμε για την περιπέτεια του Κίμωνα( Ο Κίμωνας σε αποστολή διάσωσης) και μιλήσαμε για τις έννοιες πρώτος-μεσαίος-τελευταίος. Διαβάσαμε το « Ένα αλλιώτικο αδερφάκι» (έννοιες της υιοθεσίας, της διαφορετικότητας, της αποδοχής) , ζωγραφίσαμε ένα αλλιώτικο αδερφάκι που θα θέλαμε να έχουμε και μέσα από ομοειδή πράγματα ξεχωρίσαμε το διαφορετικό.

Είδαμε πίνακες ζωγραφικής, μετρήσαμε τα παιδιά που υπάρχουν σε κάθε πίνακα και αντιστοιχήσαμε το σωστό αριθμό. Παράλληλα παρουσιάσαμε στην παρεούλα άλλους 3 πίνακες με θέμα την οικογένεια, τους αναπαραστήσαμε με το σώμα μας, ψηφίσαμε τον αγαπημένο μας και τον ζωγραφίσαμε.

 Φτιάξαμε σπιτάκια και μέσα ζωγραφίσαμε την οικογένεια μας, κάναμε κορνίζες για να στολίσουμε τις οικογενειακές μας φωτογραφίες και ζωγραφίσαμε τις προσωπογραφίες των γονιών μας.

.