Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς ,

Από την Παρασκευή 18-10-2019 ξεκινάμε τη Δανειστική Βιβλιοθήκη. Κάθε εβδομάδα τα παιδιά θα δανείζονται ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του τμήματος τους, για να το διαβάσουνε στο σπίτι μαζί σας και να το επιστρέψουν.

Τα βιβλία θα τα δανείζονται στο Τμήμα Α’  κάθε Παρασκευή και στο Τμήμα Β’ κάθε Πέμπτη και θα μπορούν να τα κρατήσουν μέχρι την Τρίτη.

Θα πρέπει να τα επιστρέφουν μαζί με μια ζωγραφιά/εργασία που θα κάνουν αφού διαβάσετε το βιβλίο μαζί.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη είναι ένας ωραίος τρόπος, για να δουν τα παιδιά πολλά και διαφορετικά βιβλία χωρίς να χρειαστεί να τα αγοράσετε. Επίσης, είναι και μια καλή ευκαιρία για να περάσετε μαζί με τα παιδιά μισή ώρα (δε χρειάζεται παραπάνω), δημιουργικά διαβάζοντάς μαζί τους το βιβλίο, που θα έχουν επιλέξει.

Σας παρακαλούμε πολύ τα βιβλία να επιστρέφονται στην κατάσταση που θα τα δανείζονται τα παιδιά, γιατί το σχολείο δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να αγοράσει περισσότερα. Σε περίπτωση που κάποιο βιβλίο χαθεί ή καταστραφεί θα πρέπει να αντικατασταθεί από το παιδί που το έχασε ή το κατέστρεψε. Άλλωστε είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να σέβονται τα βιβλία, αλλά και να σεβαστούν το γεγονός ότι τα βιβλία αυτά δεν είναι δικά τους, είναι δανεικά και πρέπει να τα επιστρέψουν όπως τα παίρνουν.

Για οποιαδήποτε απορία παρακαλούμε μην διστάσετε να μας ρωτήσετε.

ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ!!  

Πηγή κειμένου: Elniplex.com