Γλυκό Καλοκαιράκι!!!

ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ!!!

Με τον ερχομό της αγαπημένης εποχής των παιδιών παίξαμε γλωσσικά παιχνίδια με τα γράμματα της λέξης  καλοκαίρι , διαβάσαμε την ιστορία για το μήνα Ιούνιο και τον ζωγραφίσαμε όπως τον φανταζόμαστε.

Μιλήσαμε για τη θάλασσα, διαβάσαμε σχετικά βιβλία και είδαμε τον χάρτη με τους ωκεανούς και τα λιμάνια του κόσμου.  Παράλληλα ασχοληθήκαμε με τα ψάρια, φτιάξαμε memory, παίξαμε με τις συλλαβές τους, μάθαμε τη φωνή Ξ,ξ και δραματοποιήσαμε το ποίημα: «Τα ξαδέρφια του ξιφία».

Παίξαμε πολλά παιχνίδια:

-Η σφυρίδα και η μαρίδα.

-Ο Ποσειδώνας και τα ψάρια της θάλασσας.

-Ο χορός του καπέλου.

-Το δίχτυ.

-Ο καρχαρίας που «καίει».

-Ζέστη-κρύο( με μπάλα).

-Ψυχοκινητικές ασκήσεις με μπάλα θαλάσσης.

-Διαγωνιστήκαμε στο ψάρεμα και για το ποιος/ποια θα βάλει πιο γρήγορα τα γεωμετρικά σχήματα στα ψαράκια.

Φτιάξαμε τις καλοκαιρινές μας κατασκευές:

-Τόπι

-Παγωτατζήδες και παγωτά.

-Καρπουζάκια.

-Ζωγραφίσαμε καλοκαιρινά σχέδια με την τεχνική do a dot.

-Ρακέτες.

-Σωσίβια με δελφίνια και ιππόκαμπους.

-Ψαράκια και άλλα πλάσματα της θάλασσας.

Παράλληλα ξεκινήσαμε και τις προετοιμασίες μας για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς διακοσμώντας τους φακέλους με τις εργασίες μας, φτιάχνοντας μια γυάλα με ψάρια για το dvd με τις φωτογραφίες μας από όλη τη χρονιά και ετοιμάζοντας τα αναμνηστικά μας. Ξεκινήσαμε τις πρόβες  για την καλοκαιρινή μας γιορτή με τίτλο: « Οι μικροί τουρίστες αποχαιρετούν το νηπιαγωγείο», ετοιμάσαμε σπιτάκια και γλάρους για το σκηνικό μας( που ήταν κοινό με το 1ο τμήμα),την πρόσκληση μας, δωράκια, βραβεία και μια μικρή έκπληξη για το μπαμπά που είχε τη γιορτή του στις 16 Ιουνίου.