ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ (α’ μέρος)

Καλώς το Καρναβάλι!!!

 

 

 

 

 

Με το άνοιγμα του Τριωδίου διαβάσαμε τον «Γλεντζοφλέβαρο» και παίξαμε με τα «γραμματοκομφετί» της λέξης Φεβρουάριος. Στη συνέχεια φτιάξαμε ένα εννοιολογικό χάρτη για τις Απόκριες και τις προσεγγίσαμε μέσα από τις 5 αισθήσεις μας.

Ταξινομήσαμε και αριθμήσαμε καπέλα/μάσκες/αποκριάτικα αξεσουάρ και εμπλουτίσαμε με αυτά τη γωνιά της μεταμφίεσης. Διαλέξαμε ότι μας άρεσε από όλα αυτά, μεταμφιεστήκαμε και η υπόλοιπη ομάδα προσπαθούσε να μαντέψει τη μεταμφίεση μας. Είδαμε και σχολιάσαμε 5 πίνακες ζωγραφικής με θέμα τις Απόκριες, ψηφίσαμε τον αγαπημένο μας και τον ζωγραφίσαμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μιλήσαμε για κλόουν, πιερότους, αρλεκίνους και φτιάξαμε αντίστοιχα πάζλ. Παίξαμε παιχνίδι παρατηρητικότητας με κλόουν, ζωγραφίσαμε κλόουν και αφού τους κόψαμε σε 4 κομμάτια, τα ανακατέψαμε όλα μαζί και κάθε παιδί προσπαθούσε να βρει το δικό του (αντιστοιχίζοντας κομμάτι με αριθμό και αριθμώντας 1-4). Μεταμφιεστήκαμε σε κλόουν και εκτελέσαμε εικονογραφημένες οδηγίες( π.χ. φουσκώσαμε μπαλόνια, σηκώσαμε ψηλά το χέρι, το πόδι μας, κτλ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είδαμε εποπτικό υλικό και βίντεο για τα παραδοσιακά καρναβάλια της Ελλάδας( Μπούλες Νάουσας, Μόστρα Θυμιανών, Κουδουνοφόροι Σοχού, κτλ). Κόψαμε αποκριάτικες εικόνες και φτιάξαμε κολάζ με τους αριθμούς 2-5.