Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου… (2ο μέρος)

Παρατηρήσαμε 4 πίνακες ζωγραφικής σχετικούς με λουλούδια και αφού τους σχολιάσαμε, ψηφίσαμε αυτόν που μας άρεσε περισσότερο και δημιουργήσαμε 3 ομάδες. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε τους πίνακες σε διάφορα σημεία της τάξης και με το σταμάτημα της μουσικής κάθε ομάδα έπρεπε να πάει κοντά στον πίνακα που είχε ψηφίσει. Τέλος ζωγραφίσαμε τον πίνακα που μας άρεσε περισσότερο.

Παρουσιάσαμε στην παρεούλα 4 λουλούδια-εικόνες (τριαντάφυλλο/ μαργαρίτα/ βασιλικός/ κρίνος). Διαβάσαμε αινίγματα για τα παραπάνω λουλούδια, τα λύσαμε και τα αντιστοιχήσαμε με την εικόνα και το όνομα τους.

Παίξαμε Bingo με λουλούδια και συμπληρώσαμε πίνακες διπλής εισόδου με λουλούδια (σύμφωνα με το χρώμα και σύμφωνα με το είδος). Φτιάξαμε λουλούδια με πλαστικά καπάκια και χωρισμένοι σε 2 ομάδες φτιάξαμε το λουλούδι και τα μέρη του με τη βοήθεια ζαριού.

Παίξαμε τα παραδοσιακά παιχνίδια: «Τσιγκολελέτα- τσιγκολελέτα» και «Ο κηπουρός». Γίναμε «Τα χαρούμενα λουλούδια» (μουσικοκινητικό παιχνίδι με παιδιά-λουλούδια και κηπουρούς με λίπασμα και ποτιστήρια) και χορέψαμε «Το χορό του λουλουδιού». Τέλος παίξαμε «Τα μουσικά λουλούδια» (παραλλαγή από μουσικές καρέκλες).

Στολίσαμε την τάξη και το σχολείο μας με όμορφες λουλουδένιες κατασκευές. Φτιάξαμε γλαστράκια με λουλούδια, πεταλούδες με κουταλάκια (για να διακοσμήσουμε το δέντρο της τάξης μας), λουλούδια από χαρτί υγείας και καλαμάκι, τρισδιάστατα λουλούδια και μια «Άνοιξη» γεμάτη πολύχρωμα λουλούδια που στόλισε την πόρτα του νηπιαγωγείου μας.

Αφήστε μια απάντηση