ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2020

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 κόψαμε τη βασιλόπιτα στο Νηπιαγωγείο μας. Οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασαν στα παιδιά τα ατομικά πιτάκια και τα δωράκια τους.

Τυχερή της χρονιάς η Δήμητρα και η κυρία Ιωάννα !!!

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Μιχάλη Μενδώνη για το κέρασμα των χυμών και τις κυρίες Ελένη Μανδρόχαλου, Βαλάντω Κυδώνη, Μαρία Ψαλτάκη, Γιάννα Μίχαλου και όλες τις κυρίες του Συλλόγου για την επιμέλεια της εκδήλωσης.

«ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥΤ…»

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, σε συνεργασία με το 11ο Νηπιαγωγείο Χίου, παρακολουθήσαμε στο Νηπιαγωγείο μας την θεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ» της θεατρικής ομάδας ‘Κοπέρνικος’. Η ιστορία μύησε στα παιδιά στη σχέση νότας και παύσης στη μουσικής και πώς αυτά τα δύο πρέπει να συνυπάρξουν για να βγει μια μελωδία. Τα παιδιά συμμετείχαν στην παράσταση με την προτροπή των ηθοποιών και το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους ηθοποιούς της ομάδας ‘Κοπέρνικος’ για την υπέροχη παράσταση.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Ξεκινώντας την ενασχόληση μας με τα σχήματα γνωρίσαμε 4 σχήματα ( κύκλος/ τετράγωνο/τρίγωνο/ορθογώνιο), είδαμε εποπτικό υλικό και χωρισμένοι σε 4 ομάδες συγκεντρώσαμε  αντικείμενα από κάθε σχήμα. Παίξαμε κινητικό παιχνίδι με στεφάνια, κόψαμε σχήματα και τα διακοσμήσαμε με χρωματιστές δαχτυλίτσες.

Ομαδοποιήσαμε αντικείμενα διαφόρων σχημάτων και  παρατηρήσαμε σχήματα μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής(  «Soft hard»- V.Kandinsky και  «Αεροπλάνο που πετάει»-Μάλεβιτς). Γίναμε κυνηγοί σχημάτων, διαβάσαμε το ποίημα « Τα Σχηματάκια», φτιάξαμε διάφορα πράγματα με τα σχήματα που αναφέρονται στο ποίημα και το ζωγραφίσαμε.

Είδαμε τρόφιμα( μπισκότα/κράκερς/τυράκια/σοκολάτα, κτλ) και τα ταξινομήσαμε ανάλογα με το σχήμα τους. Φτιάξαμε με αυτά διάφορες κατασκευές ( ανθρωπάκια/αυτοκίνητα/ρομπότ) και ψηφίσαμε αυτό που μας άρεσε πιο πολύ. Στο τέλος ζωγραφίσαμε και στη συνέχεια απολαύσαμε τις δημιουργίες μας!!!

Χωρισμένοι σε ομάδες παίξαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι στην παρεούλα « Μαθαίνω τα σχήματα». Αντιστοιχήσαμε λέξη και σχήμα με τον «τροχό των σχημάτων» και βρήκαμε το σχήμα κάθε εικόνας τοποθετώντας ένα μανταλάκι. Με αφορμή το Τ,τ του τρίγωνου και του τετράγωνου παίξαμε το βασιλιά του γράμματος Τ,τ. Ένα παιδί έγινε ο βασιλιάς και οι υπόλοιποι έπρεπε να του φέρνουν από ένα αντικείμενο που αρχίζει από Τ,τ.

 

Διαβάσαμε την ιστορία: « Τα σχηματοσπιτάκια» και φτιάξαμε κι εμείς το δικό μας χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα σχήματα. Φτιάξαμε την ομαδική εργασία «Η Σχηματούπολη» διαλέγοντας από 2 σχήματα ο καθένας και φτιάχνοντας ότι ήθελε. Τέλος δημιουργήσαμε το δικό μας έργο τέχνης από σχήματα.