ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αρχή σχολικής χρονιάς

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς  παίξαμε παιχνίδια για τη γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους, διαβάσαμε παραμύθια με θέμα τις πρώτες μέρες στο σχολείο και κάναμε την πρώτη μας εργασία ζωγραφίζοντας τον εαυτό μας και γράφοντας το όνομα μας.

Μάθαμε και αναγνωρίσαμε τα ονόματα μας, τα αντιστοιχήσαμε στα συρταράκια μας, παίξαμε παιχνίδι με τα αρχικά μας, τα ζωγραφίσαμε και διακοσμήσαμε με αυτά το δέντρο της τάξης μας.

Κάναμε δραστηριότητες για να γνωρίσουμε τις γωνιές της τάξης μας και παράλληλα μιλήσαμε και καταγράψαμε τους κανόνες στην τάξη, στην αυλή, στο φαγητό, στην ώρα του ύπνου και διαβάσαμε σχετικά βιβλία.

Για την ενδυνάμωση της ομάδας της τάξης μας διαβάσαμε, ζωγραφίσαμε και δραματοποιήσαμε σχετικά παραμύθια δίνοντας έμφαση στις λέξεις φιλία και συνεργασία.

«Με αυτή την μπάλα παίζουμε όλοι»

Η ιστορία του Guizziro

Τα μπαλόνια της φιλίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 27/9/2019

Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, μιλήσαμε για τα αθλήματα που γνωρίζουμε, είδαμε σχετικές εικόνες και βιντεάκια στον υπολογιστή και ζωγραφίσαμε το άθλημα που θέλουμε να κάνουμε, όταν θα μεγαλώσουμε. Διαβάσαμε τον μύθο του Αισώπου: « Ο λαγός και η χελώνα» και στη συνέχεια δραματοποιήσαμε τον αγώνα δρόμου των 2 ζώων.

Στη συνέχεια, τα δύο τμήματα μαζί διοργανώσαμε στην αυλή μας μια αθλητική διαδρομή και αφού την περάσαμε όλοι με μεγάλη επιτυχία μας απονεμήθηκαν μετάλλια για την προσπάθεια μας!!!