ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (Α’ μέρος)

Αφορμή για να ξεκινήσουμε την ενασχόληση μας με τα μέσα μεταφοράς ήταν η ανάγνωση του παραμυθιού: «Ένα φίδι με παράθυρα»…μέσα από ερωτήσεις και πολλές εικασίες ανακαλύψαμε ότι το φίδι ήταν ένα τρένο!!!

Γνωρίσαμε διάφορα μέσα μεταφοράς , τα αντιστοιχήσαμε με τα ονόματα τους, ξεχωρίσαμε τα τέσσερα πιο γνωστά και ψηφίσαμε το αγαπημένο μας. Παίξαμε γλωσσικά και κινητικά παιχνίδια με τις φωνές(α/τ/π/λ/φ/ε) και λύσαμε αινίγματα. Τα ταξινομήσαμε σε αυτά που έχουν 2/4 ρόδες και στα μέσα της στεριάς/ του αέρα/ της θάλασσας. Παίξαμε παντομίμα και γίναμε κι εμείς( αυτοκίνητα, αεροπλάνα, κτλ).

Αυτοκίνητο

-Διαβάσαμε το ποίημα-εικονόλεξο: «Ταξίδι με τ’ αυτοκίνητο»( Ντίνα Χατζηνικολάου), το δραματοποιήσαμε και το ζωγραφίσαμε. Παίξαμε το παιχνίδι: «Γκαράζ και αυτοκίνητα» και φτιάξαμε αυτοκινητάκια.

Λεωφορείο

-Μάθαμε τη φωνή Λ,λ γνωρίσαμε διάφορα είδη λεωφορείων από την Ελλάδα και τον κόσμο, ζωγραφίσαμε και κόψαμε λεωφορεία. Γίναμε επιβάτες, οδηγοί και ελεγκτές και δραματοποιήσαμε μια διαδρομή με λεωφορείο συζητώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού τι κάναμε σωστό και τι λάθος.

28 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Στις 28 Φεβρουαρίου γιορτάσαμε τη Τσικνοπέμπτη στο Νηπιαγωγείο μας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μας πρόσφερε ένα υπέροχο γεύμα, το οποίο τα παιδιά απόλαυσαν και το τίμησαν δεόντως. Χορέψαμε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί αποκριάτικα τραγούδια και χορούς και ευχαριστήσαμε τις κυρίες του Συλλόγου για το κέρασμα.