ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (Α’ μέρος)

Αφορμή για να ξεκινήσουμε την ενασχόληση μας με τα μέσα μεταφοράς ήταν η ανάγνωση του παραμυθιού: «Ένα φίδι με παράθυρα»…μέσα από ερωτήσεις και πολλές εικασίες ανακαλύψαμε ότι το φίδι ήταν ένα τρένο!!!

Γνωρίσαμε διάφορα μέσα μεταφοράς , τα αντιστοιχήσαμε με τα ονόματα τους, ξεχωρίσαμε τα τέσσερα πιο γνωστά και ψηφίσαμε το αγαπημένο μας. Παίξαμε γλωσσικά και κινητικά παιχνίδια με τις φωνές(α/τ/π/λ/φ/ε) και λύσαμε αινίγματα. Τα ταξινομήσαμε σε αυτά που έχουν 2/4 ρόδες και στα μέσα της στεριάς/ του αέρα/ της θάλασσας. Παίξαμε παντομίμα και γίναμε κι εμείς( αυτοκίνητα, αεροπλάνα, κτλ).

Αυτοκίνητο

-Διαβάσαμε το ποίημα-εικονόλεξο: «Ταξίδι με τ’ αυτοκίνητο»( Ντίνα Χατζηνικολάου), το δραματοποιήσαμε και το ζωγραφίσαμε. Παίξαμε το παιχνίδι: «Γκαράζ και αυτοκίνητα» και φτιάξαμε αυτοκινητάκια.

Λεωφορείο

-Μάθαμε τη φωνή Λ,λ γνωρίσαμε διάφορα είδη λεωφορείων από την Ελλάδα και τον κόσμο, ζωγραφίσαμε και κόψαμε λεωφορεία. Γίναμε επιβάτες, οδηγοί και ελεγκτές και δραματοποιήσαμε μια διαδρομή με λεωφορείο συζητώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού τι κάναμε σωστό και τι λάθος.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση