Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονια (β΄μέρος)

Με αφορμή την ανάγνωση του παραμυθιού: « Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» δοκιμάσαμε με κλειστά μάτια μελομακάρονα και κουραμπιέδες και προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τι γλυκό τρώμε. Στη συνέχεια ψηφίσαμε το αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο γλυκό και τέλος χωριστήκαμε σε 2 ομάδες και παίξαμε σκυταλοδρομία προσπαθώντας να φάμε το γλυκό χρησιμοποιώντας μόνο το στόμα μας!!!

Γίναμε χιονάνθρωποι με τεντωμένα χέρια και αφού φτιάξαμε χιονόμπαλες από χαρτί τα υπόλοιπα παιδιά προσπαθούσαν να στοχεύσουν το μέρος του σώματος που τους έδινε το παράγγελμα.

Παίξαμε με τους αριθμούς 1-10 παρέα με ένα χιονάνθρωπο και τα αριθμημένα καπέλα του. Κάθε παιδί διάλεγε ένα καπέλο που ήταν γυρισμένο από την ανάποδη πλευρά και τοποθετούσε στο σώμα του χιονάνθρωπου τόσα πομ πον όσα του υποδείκνυε ο αριθμός του καπέλου.

Ντύσαμε τον Άι- Βασίλη με τη βοήθεια ζαριού και του γράψαμε γράμμα για να του ζητήσουμε να μας φέρει το δώρο μας. Ταΐσαμε και το αγαπημένο του ελαφάκι, τον Ρούντολφ, με λέξεις ( διαλέγοντας τη σωστή εικόνα ανάλογα με το αρχικό γράμμα).

Φτιάξαμε βιβλιαράκι με τις 5 αισθήσεις των Χριστουγέννων και κορνίζες-λαμπιόνια με τις φωτογραφίες μας.

031

Πώληση Ημερολογίων

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου σας εύχεται καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στις δασκάλες του σχολείου μας και σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους!!! Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή σας στην αγορά των ημερολογίων μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους χορηγούς μας που για ακόμη μια χρονιά ήταν κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για να βοηθήσουμε το Νηπιαγωγείο μας σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς.Συγκεκριμένα ευχαριστούμε πάρα πολύ το κατάστημα Φιλιππής home design, τους Κώστα και Γεώργιο Μπενέτο (οικοδομικές εργασίες και πετροντούβαρα), Marneris Chios Express (εθνικές μεταφορές και ψυγειομεταφορές), το κατάστημα New Style με ενδύματα, το Chios Techno Moto, την Interamerican και συγκεκριμένα την κυρία Ρένα Κούτσουτου, τον κύριο Γιώργο Σπάρταλη ( ξυλουργικές εργασίες), Αφοί Κασσουδάκη ΑΕ (εθνικές και διεθνείς μεταφορές), το σουβλατζίδικο «Όπως παλιά σουτζουκάκι», το τεχνικό Γραφείο του κυρίου Άγγελου Μελέκου ( τεχνική πρόταση) και το ζαχαροπλαστείο Amandier.

Περιμένουμε με χαρά την συμμετοχή σας και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας!!!!
Καλή και δημιουργική χρονιά!!!!!