RSS Feed for This PostCurrent Article

Το ποπ κορν κάνει καλό!

Η Βρετανίδα διατροφολόγος Κάθριν Κόλινς, επικεφαλής του Διαιτολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο Σεν Τζορτζ του Λονδίνου, έβαλε κάτω από το μικροσκόπιο το ποπ κορν, το φυστικοβούτυρο, τα ψητά φασόλια σε κονσέρβα, τη μαρμελάδα και μια σειρά από τροφές που θεωρούνται επιβλαβείς. Η «ετυμηγορία» της ήταν σαφής: αθώοι οι «κατηγορούμενοι», μπορείτε να τρώτε άφοβα όλες τις τροφές αυτές. Η μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στον Αμερικανικό Σύνδεσμο Χημικών (Αmerican Chemical Society – ΑCS), φτάνει μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει κάποια από τα τρόφιμα αυτά «σούπερ-τροφές» για τις ευεργετικές επιδράσεις τους. Το ποπ κορν, λόγου χάρη, περιέχει τρεις φορές περισσότερες φυτικές ίνες από τον ηλιόσπορο και μας χορταίνει πιο γρήγορα, ενώ βοηθάει στην καταπολέμηση της «κακής» χοληστερόλης του οργανισμού μας. «Οι περισσότεροι αγνοούν ότι το ποπ κορν διαθέτει τόσες θετικές ιδιότητες. Ερευνες απέδειξαν πως οι ουσίες που περιέχει το ποπ κορν μειώνουν τους κινδύνους καρδιοπάθειας και καρκίνου, ενώ μια μικρή ποσότητα 30 γραμ. ισοδυναμεί σε θρεπτικά συστατικά με μια μερίδα μακαρόνια ολικής αλέσεως» λέει η δρ Κόλινς.Επίσης, η σοκολάτα που αλείφεται επάνω σε ψωμί, τύπου «Μερέντα», το αγαπημένο σνακ των παιδιών, περιέχει λεκιθίνη, μια ισχυρή πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου. «Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το κακάο εξισορροπούν την πίεση του αίματος και τα φουντούκια περιέχουν βιταμίνη Ε υπέρ της τόνωσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος» λέει η διαιτολόγος Σόνια Κάκαρ. Προειδοποιεί πάντως ότι «η κρέμα κακάο περιέχει εξίσου μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και λίπους», οπότε, όπως ισχύει για πολλά πράγματα στη ζωή, «ουκ εν τω πολλώ το ευ».
Περισσότερα εδώ.

Trackback URL



Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση