RSS Feed for This PostCurrent Article

Η βάση του 10, της βάσης του 10…

Στην επικαιρότητα πάλι η «βάση του 10». Γράφαμε τέτοιο καιρό πριν ένα χρόνο ότι «οι εισαγωγικές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι διαγωνισμός, δεν είναι εξετάσεις…» (δες εδώ κι εδώ) και ως εκ τούτου δεν έχει αντικειμενικά νόημα η οποιαδήποτε «βάση». Αλλά το θέμα συνεχίζει είναι ζέον, αφενός για τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους, αφ΄ ετέρου για τα χειμαζόμενα και άμεσα πληττόμενα περιφερειακά ΤΕΙ και τον ”εναλλακτικό τουρισμό” των τοπικών οικονομιών – κάθε περιφέρεια και πανεπιστήμιο, κάθε κωμόπολη και ΤΕΙ – αλλά και για …πολιτικούς «αντίπαλους λόγους»(!), μια και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ. Τα Νέα «Ανοικτό άφησε και επισήμως το θέμα της κατάργησης ή τροποποίησης της βάσης του δέκα από φέτος ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία ούτε καν ήξερε πως ο υφυπουργός της θα έκανε δηλώσεις! O υφυπουργός Παιδείας δήλωσε χθες (στον ραδιοσταθμό Θέμα 98.9) ότι το ζήτημα της βάσης του δέκα- την κατάργηση ή τροποποίηση της οποίας η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό υποσχεθεί αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινίσει αν οι αποφάσεις θα ισχύσουν από εφέτος- είναι “δευτερογενές ζήτημα”, αλλά πρόσθεσε: “Θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Για το ποιες θα είναι οι αποφάσεις, περιμένετε λίγο” (…)». Τρέχα γύρευε δηλαδή, με την αγωνία των υποψηφίων και των λοιπών εμπλεκόμενων στο κατακόρυφο…Και στον ορίζοντα να μη φαίνεται κάποια ορθολογική πρόταση/διευθέτηση του μείζονος θέματος “εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γιατί και πώς” πλην “σκυλοκαβγάδων” συμπλεόντων και αντιτιθέμενων στο ΕΣΥΠ, στα ΜΜΕ κι όπου αλλού. Θυμηδία… Σχετικά με τις απόψεις του υφυπουργού για τη διατήρηση ή κατάργηση της «βάσης του 10» (και τα σχόλια τρίτων επ΄αυτών) δες εδώ.
16-4-2010 Το αβάσιμο της βάσης του 10

Trackback URL



  1. 3 Comment(s)

  2.   By Βαγγέλης Κουντούρης on Απρ 1, 2010 | Reply

    Το σύνθημα “έξω …” έχει κατά καιρούς μεγάλο “σουξέ” στην Ελλάδα, φίλε Νίκο.
    Παλιά, “έξω οι βάσεις του θανάτου”, (μόνο που αυτοί που το πατρονάριζαν εννοούσαν μέσα), αργότερα, “έξω οι βάσεις απ’ τη Χημεία” (βασικό σύνθημα κατά τις “προεκλογικές” συγκεντρώσεις διαφόρων “βαρεμένων” στην Πανεπιστημίου) και τώρα, “έξω οι βάσεις του 10” (μάλλον “δάκτυλος” τοπικών μαγαζατόρων μου φαίνεται).
    Η ποιοτική αναβάθμιση των συνθημάτων είναι, επομένως, φανερή με το πέρασμα του χρόνου …

  3.   By N. on Απρ 7, 2010 | Reply

    Βαγγέλη, για ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.antinews.gr/?p=39627

  4.   By Βαγγέλης Κουντούρης on Απρ 10, 2010 | Reply

    Το είδα, φίλε Νίκο
    “Παθός και μαθός” άλλωστε, εδώ και πάνω απο 20 χρόνια και ανένταχτος περιπατητής στο πουθενά, άνευ κομματικής στέγης.
    Πιστός όμως στην ξεχασμένη ιδρυτική διακήρυξη του Εθνικοσοσιαλισμού (προσοχή τυπογράφε: το λι με γιώτα και όχι με ήτα) της 3ης Σεπτέμβρη του 1974.
    Είδος δηλαδή εν ανεπαρκεία σήμερα …

You must be logged in to post a comment.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση