RSS Feed for This PostCurrent Article

Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση

Η Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση είναι μια νέα δράση που εισάγεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και έχει ως σκοπό να αναδεικνύει και να παρουσιάζει τα πλέον καινοτόμα σχέδια και δραστηριότητες που εφαρμόζουν στην τάξη οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας. Από την επόμενη χρονιά στόχος του υπουργείου είναι η ανάδειξη και παρουσίαση ετησίως των 100 καλύτερων καινοτομικών πρακτικών στο μάθημα και η γενικότερη αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι όροι που θα διέπουν αυτή τη διαδικασία είναι υπό επεξεργασία.Για το 2010 οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει διάκριση από διεθνή ή ελληνικό οργανισμό για το καινοτομικό τους έργο την τελευταία πενταετία στους τομείς της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού θα προσκληθούν να το παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση η οποία θα γίνει στις αρχές Μαρτίου 2010. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 (περισσότερα εδώ)- αν και με ξενίζουν δύο από τους όρους συμμετοχής: “ο έγκυρος τίτλος διάκρισης να αφορά στον ή στους εκπαιδευτικούς και όχι σε σχολείο ή σε μαθητές” (γιατί;) και “να μην έχει ήδη συμμετάσχει σε αντίστοιχες παρουσιάσεις του Υπουργείου, π.χ. καλλιτεχνικοί αγώνες”, όταν ως γνωστό σχολείο σημαίνει εκπαιδευτικοί και μαθητές…Να πω επιτέλους, “κάποιοι”, έστω και αργά, πήραν χαμπάρι ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι κι όμοιοι στην τάξη!Τι σημαίνει αυτό;Ε, μη και κάνουμε ότι πέφτουμε από το …Έβερεστ (όχι το σαντουιτσάδικο, την κορυφή των Ιμαλάϊων εννοώ). Γιατί ”κάποιοι”; Θυμάμαι ότι πριν κάμποσα χρόνια ο ίδιος και άλλοι κάναμε την ίδια περίπου πρόταση σε υπουργό.Έκανε πως δεν άκουσε και ο παρ΄αυτού υπηρεσιακός παράγοντας απάντησε αντ΄αυτού ότι “τέτοιο πράμα δεν μπορεί να γίνει”. Έτσι απλά. Να μη το ξεχάσω.Οι “κάποιοι” ήταν μεταξύ αυτών που εισηγήθηκαν προ 25ετίας και την κατάργηση των πάλαι ποτέ Προτύπων Σχολείων (ουδεμία σχέση με τα σημερινά “πειραματικά σχολεία”).

Trackback URL



  1. 2 Comment(s)

  2.   By Βαγγέλης Κουντούρης on Φεβ 12, 2010 | Reply

    Ο Προκρούστης, φίλε Νίκο, φταίει,
    ο γιός του Ποσειδώνα …
    (όλα τα παιδιά του Ποσειδώνα, έγραφε ο αείμνηστος Νίκος Τσιφόρος στην “Ελληνική Μυθολογία” αλητάμπουρες ήτανε, ένα χρήσιμο δε βγήκε …)
    Στα πλαίσια μιας λαϊκίστικής ισοπεδωτικής φιλοσοφίας …
    Ο άχρηστος και τεμπέλης και ο χρήσιμος και εργατικός το ίδιο!
    (και “πρώτη” και “δεκαπέντε” στο ταμείο …)
    Γι’αυτό και ο άχρηστος και τεμπέλης ψήφιζε “σωστά”(!)
    Και το σύστημα “καλά κρατούσε”.
    Γι’ αυτό σου λέω: αν ακούσεις ότι άνοιξε κανένα “Έβερεστ” στην κορυφή των Ιμαλαϊων “βάλε μια φωνή”
    Να ξεκινήσουμε κατά ‘κει …
    Να’ χουμε κάτι για φαγητό, αλλά να μη βλέπουμε τίποτα
    Απ’ την απέραντη κατάντια δηλαδή …

  3.   By N. on Φεβ 14, 2010 | Reply

    Βαγγέλη, καλά τα λες.Συμφωνώ.
    Λέω να πάω κατά Έβερεστ μεριά (Νεπάλ,Ιμαλάια), αν ποτέ πάρω το …εφάσπαξ!Αλλά μέχρι τότε υπάρχει καιρός για να συζητάμε τα “γήινα” απ΄ εδώ…

  1. 1 Trackback(s)

  2. Μαρ 10, 2010: «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση»: Φίλοι, συγχαρητήρια! : My SchBlogOut

You must be logged in to post a comment.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση