RSS Feed for This PostCurrent Article

Απίστευτα… μαθηματικά ??σάντουιτς??!

Στο Πανεπιστήμιο Bristol επεξεργάστηκαν ένα μαθηματικό τύπο για τη δημιουργία του τέλειου σάντουιτς με τυρί τσένταρ χάρη σε μια επιστημονικά υπολογισμένη δοσολογία μαγιονέζας, σαλάτας και τσένταρ, ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της μελέτης Geoff Nute του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Η εξίσωση είναι W=[1 + ((bd)/6.5)) – s + ((m-2c)/2) + ((v+p)/7t)] (100 + l/100). Όπου «W» είναι το πάχος του τσένταρ σε χιλιοστά, «b» το πάχος του ψωμιού και «d» η σύστασή του (λευκό, ολικής αλέσεως…), «s» είναι η ποσότητα της μαργαρίνης ή του βουτύρου και «m» ο όγκος της μαγιονέζας. Οι άλλες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη είναι οι ποσότητες από το μαρούλι («I»), τις πίκλες («p») και την τομάτα («v»). Η εξίσωση είναι στη διάθεση του κοινού στην ιστοσελίδα www.cheddarometer.com, ώστε οι […] χρήστες του Διαδικτύου να μπορούν να φτιάξουν το σάντουιτς στα μέτρα τους, προσαρμόζοντας την ποσότητα του τυριού τσένταρ αναλόγως με τα επιλεγμένα συστατικά. Τη μελέτη παρήγγειλαν οι παραγωγοί τυριού τσένταρ της Νοτιοδυτικής Αγγλίας (West Country Farmhouse Cheesemakers) και η ιστοσελίδα τους έχει δεχθεί πάνω από 23 000 επισκέπτες από τις 20 Ιουνίου 2008 που αναρτήθηκε η »εξίσωση» !
Έχουμε εγχώριες διατριβές για το ??ξεμάτιασμα??, μας κάθισε κι ??εξίσωση του σάντουιτς???

Πηγή: http://news.ert.gr/c/6/400853.asp

Trackback URL



You must be logged in to post a comment.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων