RSS Feed for This PostCurrent Article

Νέος τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ;Να έχουμε να λέμε…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο το υπό διαμόρφωση πόρισμα της «Επιτροπής Βερέμη» για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο προβλέπει:
– Την αποσύνδεση του λυκείου από το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.
-Ολοι οι απόφοιτοι λυκείου, εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα, θα εισάγονται χωρίς περιορισμούς σε μεταλυκειακό-προπαρασκευαστικό έτος.
-Το μεταλυκειακό έτος θα χωρίζεται σε τέσσερις κατευθύνσεις, θετικών επιστημών (Ιατρικές, Φυσικομαθηματικές κλπ.), εφαρμοσμένων επιστημών (Πολυτεχνεία), οικονομικών και ανθρωπιστικών επιστημών (Νομικές, Φιλολογίες κλπ.).
– Κάθε απόφοιτος λυκείου θα μπορεί να επιλέγει μία από τις τέσσερις κατευθύνσεις και να είναι υποψήφιος μόνο για τις σχολές που θα ανήκουν σε αυτή.
-Σε κάθε κατεύθυνση θα διδάσκονται τέσσερα μαθήματα, στα οποία θα εξετάζονται οι υποψήφιοι στο τέλος του μεταλυκειακού έτους.
-Τις εξετάσεις θα διενεργεί εθνικός εξεταστικός οργανισμός που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του ΥΠΕΠΘ.
-Ο αριθμός των θέσεων εισακτέων εκ των πραγμάτων θα παραμείνει κλειστός.
Πάλι τα της Εκπαίδευσης τα ξεκινάμε από τα ?κεραμίδια (= εξετάσεις εισαγωγής, κρατικά ή ιδιωτικά φροντιστήρια?) και κανείς δε βλέπει ότι το κτίσμα (= ελληνικό δευτεροβάθμιο σχολείο) καταρρέει?Γι΄ αυτό θα συζητήσουν οι ποικιλώνυμοι μη-εμπλεκόμενοι πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, ΟΛΜΕσυνδικαλιστές, άπραγοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, εγώ κι εσείς (αν μας?ρωτήσουν) προσεχώς, επί των ερειπίων?

Πηγή: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=66862

Trackback URL



  1. 2 Comment(s)

  2.   By sine on Δεκ 31, 2008 | Reply

    Πολλές ευχές για την Καινούργια Χρονιά!

  3.   By N. on Ιαν 2, 2009 | Reply

    Με ευχαριστίες…και καλά ν΄άμαστε!

You must be logged in to post a comment.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση