RSS Feed for This PostCurrent Article

Απορίες…Εγγλέζου ή περί φροντιστηρίων λόγος

Αντιγράφω από post του Σαμόθραξ¨: ” Με ρωτάγανε οι Εγγλέζοι όταν τους εξηγούσα τι εστί ”φροντιστήριο” στην πατρίδα.Είναι τους έλεγα, κάτι απογευματινά μαθήματα εκτός σχολικού κτηρίου όπου άλλοι καθηγητές διδάσκουν στους μαθητές.Α! μου λέγανε. Δηλαδή, άλλα μαθήματα που δεν τα διδάσκονται στο σχολείο.Όχι τους έλεγα.Τα διδάσκονται στο σχολείο. Ε, τότε γιατί τα διδάσκονται ξανά το απόγευμα;Με ρωτάγανε.Για να τα μάθουν καλύτερα τους έλεγα.Και γιατί δεν τα μαθαίνουν καλύτερα στο σχολείο με ξαναρωτάγανε ή δεν τα διαβάζουν περισσότερο στο σπίτι;Γιατί θα έχουν απορίες στο σπίτι και κάποιος πρέπει να τους τις λύσει.Και γιατί δεν τους τις λύνει ο καθηγητής στο σχολείο την άλλη μέρα;Με ξανα-μανα-ρωτάγανε.Έλα ντε; Ρώταγα κι εγώ στο τέλος.Όταν δε, μαθαίνανε ότι ένα Ελληνόπουλο στην Ελλάδα το απόγευμα μπορεί να ασχολείται με Αγγλικά, Γαλλικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Εκθεση, Αρχαία, Ιστορία, Βιολογία, ποδόσφαιρο, μπαλέτο, πιάνο κτλ. με κοιτάζανε σα χάνοι, ανοίγοντας το στόμα και ασπρίζοντας ακόμη περισσότερο απο ότι είναι το φυσικό τους. Και άμα ήταν και ορτοντόξ, θα λέγανε κι ένα ”Ημαρτον Παναγία μου Μυρτιδιώτισσα…”
Τώρα, κατά πόσο αυτό καθεαυτό το ”ελληνικό φροντιστήριο” σε συνδυασμό με τη νοοτροπία των (σύγχρονων) Ελλήνων γονέων για την εκπαίδευση των βλαστών τους, την τακτική της πολιτείας για τη μείωση της ανεργίας των πτυχιούχων των λεγόμενων ”καθηγητικών” (και λοιπών) Σχολών, την ελεύθερη αγορά κτλ. είναι διεθνές φαινόμενο και θέμα της …προεκλογικής εκστατείας του Ομπάμα, σηκώνει συζήτηση.

Trackback URL



  1. 1 Comment(s)

  2.   By sine on Σεπ 28, 2008 | Reply

    το εκπ/κό σύστημα της Μ. Βρετανίας αντιμετωπίζει και αυτό τα σοβαρά προβλήματά του. Πάντως το φαινόμενο του φροντιστηρίου και των ιδιαιτέρων μαθημάτων λίγο ώς πολύ το συναντάς στην Βρεττανία, Ισπανία, Γαλλία, εξ όσων γνωρίζω. Καλή εβδομάδα!

You must be logged in to post a comment.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση