Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ SELF-TEST ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ GOV.GR

Αγαπητοί Γονείς,

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο Νηπιαγωγείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Εναλλακτικά, έχετε τη δυνατότητα να αποστείλετε τη σχολική κάρτα με το αρνητικό αποτέλεσμα του παιδιού σας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο Νηπιαγωγείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μέχρι τις 20:00μ.μ στη διεύθυνση 10nipchiou@sch.gr  

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα, δηλαδή την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

Η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής)είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των νηπιαγωγείων.

 

  1. Οδηγίες χρήσης του self-test
  2. Στη συνέχεια πρέπει το τεστ να δηλωθεί υποχρεωτικά στο gov.gr και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/
  3. Μόλις μπείτε στη σελίδα πηγαίνετε στο σημείο που γράφει «Σχολική κάρτα» 
  4. Εισέρχεστε στο σημείο όπου γράφει «Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα «Σχολική κάρτα για COVID-19» και θα σας βγάλει εδώ 
  5. Πατάτε το κουμπί «Σύνδεση» και πηγαίνετε στο κουμπί «Επιλέξτε ΓΓΠΣΔΔ (Κωδικοί Taxisnet)» 
  6. Συμπληρώνετε τους κωδικούς σας του TAXISNET (εφορία).
  7. Μόλις σας βάλει μέσα θα βγει το εικονίδιο αυτό όπου θα αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας και το ΑΦΜ σας. 
  8. Πατάτε το κουμπί «Συνέχεια» όπου θα σας βγάλει τη φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία του παιδιού σας 
  9. Πατάτε το κουμπί συνέχεια και θα σας βγάλει στο σημείο όπου θα δηλώσετε το αποτέλεσμα του self-test. (!!!!) Προσοχή συμπληρώνετε το ΑΜΚΑ του παιδιού σας που εξετάστηκε και πατάτε έκδοση. 
  10. Στη συνέχεια θα σας βγάλει την σχολική κάρτα, η οποία θα αναγράφει το αποτέλεσμα, τα στοιχεία του παιδιού και έναν κωδικό της δήλωσης του αποτελέσματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, πρέπει να ενημερώσετε το Νηπιαγωγείο, να προβείτε σε μια δημόσια δομή, για να κάνετε rapid-test και να ενημερώσετε άμεσα τον ΕΟΔΥ.

 

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά και είμαστε δίπλα σας για κάθε απορία.

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή

 

 

Αφήστε μια απάντηση