Χρώματα παντού…

Το Φθινόπωρο που μας πέρασε στο τμήμα μας κάναμε ένα πρόγραμμα για τα χρώματα.

Ξεκινώντας τη συζήτηση μας  ακούσαμε «Τα 7 ποτάμια», αναγνωρίσαμε τα χρώματα και τα σχήματα που ακούγονται στο τραγούδι και ανά 2 φτιάξαμε την ομαδική εργασία « Τα 7 ποτάμια».

Διαβάσαμε το παραμύθι: «Τα χρωματιστά κοράκια» ,ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε και παίξαμε με το ζάρι των χρωμάτων. Διαλέξαμε το αγαπημένο μας χρώμα και μετρήσαμε τις προτιμήσεις μας, κάναμε ζωγραφιές και παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια.

Παίξαμε με τα αρκουδάκια της αγάπης , εντοπίσαμε μέσα στην τάξη αντικείμενα συγκεκριμένου χρώματος και τα αντιστοιχήσαμε ανά χρώμα.

Παίξαμε και ένα παιχνίδι με χρωματιστές ομπρέλες όπου τις  αντιστοιχήσαμε  με τις καρτέλες του ίδιου χρώματος.

 

Μιλήσαμε για τα βασικά χρώματα και τις μίξεις τους, διαβάσαμε σχετικές ιστορίες, ακούσαμε τραγούδια και ζωγραφίσαμε με νερομπογιές και τέμπερες.

Ακούσαμε το: «Παραμύθι με τα χρώματα», αντιστοιχήσαμε καρτέλες αντικειμένων με χρώματα και λέξεις και αναφερθήκαμε στο αγαπημένο μας ουράνιο τόξο. Διαβάσαμε την ιστορία του Έλμερ, του παρδαλού ελέφαντα και τον ζωγραφίσαμε.

Παίξαμε με τις χρωματιστές σταγονίτσες (κάτω από κάθε συννεφάκι βάζουμε τις σταγόνες του αντίστοιχου χρώματος ) και βρήκαμε το χρώμα διαφόρων αντικειμένων (βάζοντας δίπλα τους το μανταλάκι με το σωστό χρώμα).