Μέρα-Νύχτα

Με αφορμή την παροιμία «Του Γενάρη το φεγγάρι μοιάζει με μαργαριτάρι» που διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε, ξεκινήσαμε να μιλάμε για την εναλλαγή της μέρας και της νύχτας. Διαβάσαμε τα βιβλία: «Γυρίζει-γυρίζει η γη» , «Το πρωί»/ «Το βράδυ», παίξαμε το: « Που είναι η μέρα;» ( πείραμα με την υδρόγειο σφαίρα και φακό) και κάναμε  παντομίμα (με δραστηριότητες που κάνουμε τη μέρα και τη νύχτα). Μιλήσαμε για τα πράγματα που κάνουμε τη Μέρα και τη Νύχτα, τα ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε την ομαδική κατασκευή: Τι κάνω τη μέρα /Τι κάνω τη νύχτα.

Είδαμε πίνακες ζωγραφικής, τους ταξινομήσαμε( μέρα-νύχτα), ψηφίσαμε τον αγαπημένο μας και τον ζωγραφίσαμε. Παράλληλα διαβάσαμε το παραμύθι της Μέρας και της Νύχτας, βάλαμε τις εικόνες του στη σωστή σειρά και φτιάξαμε την κατασκευή Μέρα-Νύχτα.

Ακούσαμε το τραγούδι: «Ένας ήλιος, μια γη, ένα φεγγάρι» (Λάχανα και Χάχανα), αντιστοιχήσαμε τα ουράνια σώματα με τα φρούτα και τα ονόματα τους και μιλήσαμε για τον αριθμό 1. Διαβάσαμε τα βιβλία: «Ο Ήλιος»/ «Το Φεγγάρι» και κόψαμε ήλιους και φεγγάρια.

Μάθαμε το Ν,ν της νύχτας και διαβάσαμε και ζωγραφίσαμε την ιστορία: « Δυο διαφορετικοί φίλοι». Χορέψαμε το χορό της μέρας και της νύχτας και παίξαμε το θεατρικό παιχνίδι: « Όνειρα γλυκά».