ΜΑΝΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΝΟΥΛΑ, ΜΑΜΑ !!!!

Η πρώτη εβδομάδα μετά τις πασχαλινές μας  διακοπές ήταν αφιερωμένη στη γιορτή της μητέρας. Φτιάξαμε το ιστόγραμμα: « Τι μου αρέσει να κάνω με τη μαμά;» και διαλέξαμε φρούτο/ εποχή/ γλυκό/ παιχνίδι/ χρώμα/ για την εργασία: « Αν η μαμά μου ήταν…». Καταγράψαμε τις απαντήσεις και μετρήσαμε πόσα παιδιά επέλεξαν το καθετί.

 

Διαβάσαμε το παραμύθι: « Πως γράφεται η λέξη μητέρα;», παίξαμε γλωσσικά παιχνίδια  με τα γράμματα της λέξης και επεξεργαστήκαμε τη φωνή Μ,μ. Σχολιάσαμε τον πίνακα του Albert Edelfet: «Μητέρα και παιδί», τον αναπαραστήσαμε με το σώμα μας, του δώσαμε τον δικό μας τίτλο και τον ζωγραφίσαμε.

Δραματοποιήσαμε τις περιπέτειες του Γιόσι, του μικρού λαγού, από το παραμύθι: « Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ» , διαβάσαμε την ιστορία: « Η Κοτούλα Τούλα» , τη ζωγραφίσαμε και προσπαθήσαμε να βρούμε και άλλα ζωάκια που γεννούν αβγά. Χωρισμένοι  σε 2 ομάδες  βοηθήσαμε την κοτούλα μας να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα αβγά  με τα οποία στη συνέχεια κάναμε ομαδοποιήσεις/ ταξινομήσεις( σύμφωνα με το μέγεθος και το χρώμα).

 

Συζητήσαμε για το ρόλο της μητέρας στα παραμύθια και βλέποντας εικόνες από αυτά τα αντιστοιχήσαμε με τους τίτλους τους. Χωρίσαμε τα παραμύθια μας σε 2 κατηγορίες με μαμάδες/χωρίς μαμάδες και συμπληρώσαμε αντίστοιχο Φ.Ε. Τέλος παίξαμε το παραδοσιακό παιχνίδι: «Μπούντου-μπoυντουλάκια».