ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ !!!

Υποδεχτήκαμε τον Δεκέμβριο στο τμήμα μας με το τραγούδι του Π. Θαλασσινού «Δόξα Δεκέμβρη μήνα», φτιάξαμε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης των ημερών μέχρι τα Χριστούγεννα και παίξαμε με το ποίημα-εικονόλεξο του Δεκέμβρη

 

Παίξαμε διάφορα κινητικά παιχνίδια (ομαδικά, δραματοποιήσεις κα.)

Μέσα από το παραμύθι “Τα Χριστούγεννα του μικρού καλικαντζάρου” μάθαμε για τις 3 γιορτές Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα που γιορτάζουμε σύντομα και τον συμβολισμό τους.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τους λαϊκούς μύθους που μιλάνε για τους καλικάντζαρους, τις ονομασίες τους και τις ‘μαγικές’ τους ιδιότητες.

Διαβάσαμε υπέροχες ιστορίες εμπνευσμένες από τη Γέννηση του Χριστού και τις γιορτές που έρχονται, τις δραματοποιήσαμε, παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης και διάφορα αριθμοπαιχνίδια και φτιάξαμε σχετικές κατασκευές.

Μιλήσαμε για τα έθιμα των γιορτών στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας και για τον αγαπημένο Άγιο Βασίλη των παιδιών στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο. Ανήμερα του Αγίου Νικολάου, μιλήσαμε για το έθιμο των Πρωτοχρονιάτικων Καραβιών της Χίου και ακούσαμε τα Παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Παίξαμε διάφορα γλωσσικά παιχνίδια με το λεξιλόγιο των γιορτών, σχηματίσαμε λέξεις και σχεδιάσαμε το γράμμα “Χ,χ” με διάφορους τρόπους, ψάχνοντας συγχρόνως και πράγματα που ξεκινούν από αυτό το γράμμα.

Παίξαμε παιχνίδια με τον Άγιο Βασίλη, του γράψαμε ένα γράμμα και διαβάσαμε την ιστορία της κυρίας Άη-Βασίλη.

  

Φτιάξαμε διάφορες κατασκευές, γράψαμε ευχές στη χριστουγεννιάτική μας κάρτα και στολίσαμε την τάξη μας.

Μαγειρέψαμε υπέροχα μελομακάρονα και διαβάσαμε την ιστορία της Ευτυχίας της ζαχαροπλάστισσας, που έφτιαξε τα πιο τραγουδιάρικα μελομακάρονα.

 

Παρατηρήσαμε και σχολιάσαμε 3 έργα τέχνης του Romero Britto με χριστουγεννιάτικο θέμα και ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας template.

Και τέλος, στις 18 Δεκεμβρίου ανεβάσαμε τη θεατρική παράσταση “Τα Χριστούγεννα των Παραμυθιών” !!!