Περιμένοντας τα Χριστούγεννα….

Καλωσορίσαμε το Δεκέμβριο, που μας φέρνει την μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου τα Χριστούγεννα. Η Γέννηση του Χριστού ήταν το θέμα που δουλέψαμε αρκετά μια και η Χριστουγεννιάτικη γιορτή  μας είχε αυτό το θέμα. Έτσι λοιπόν μοιράστηκαν οι ρόλοι και ξεκίνησαν οι πρόβες για την γιορτούλα μας.

Διαβάσαμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια, κάναμε φύλλα εργασίας και φυσικά γράψαμε γράμμα στον Αη Βασίλη με το παιχνίδι που θα  θέλαμε να μας φέρει. Μέσα σε όλο αυτό το εορταστικό κλίμα καλέσαμε στο σχολείο μας την γιαγιά της Αυγουστίνας,  που δέχτηκε με χαρά να μας διαβάσει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ήταν κάτι που ενθουσίασε τα παιδιά.

Χριστούγεννα χωρίς κατασκευές δε γίνεται. Φτιάξαμε στολίδια από αλατοζυμη, τα βάψαμε και σε συνδυασμό με αλλά υλικά κάναμε υπέροχα στολίδια για το δέντρο μας. Ετοιμάσαμε δεντράκια με γραβάτες, τις προσκλήσεις της γιορτής μας από ξυλάκια κανέλας, καμπάνες με κορδέλες και πούλιες. Το δέντρο των ευχών μας φέτος ήταν διαφορετικό, φτιαγμένο από παλιά cd και σπόρους όπου το κάθε παιδί έφτιαξε και έγραψε γύρω από αυτό τις ευχές του.

Από τις αρχές του Δεκέμβρη είχαμε φτιάξει γωνία μεταμφίεσης με χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ όπου τα παιδιά φορούσαν ότι τους άρεσε, έπαιζαν και χόρευαν με χριστουγεννιάτικη μουσική. Στις ελεύθερες δραστηριότητες  σε παρεούλες έπαιρναν χριστουγεννιάτικα χαρτόνια και έφτιαχναν δικές τους κατασκευές,  έκαναν παζλ με θέμα τα Χριστούγεννα. Κάναμε μαθηματικά δηλώνοντας την προτίμησή μας με ένα τουβλάκι στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μας άρεσε περισσότερο.