Το ΕΚΑΒ στο Νηπιαγωγείο μας

Στην τελευταία δράση που υλοποιήθηκε για το Σχέδιο Δράσης “Η ετοιμότητα των παιδιών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης” στα πλαίσια της Αξιολόγησης της Σχολικής μας Μονάδας, επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο μας, ο κ. Παναγιώτης Κανάβελος, υπεύθυνος εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ.

Στην αρχή μίλησε με τα παιδιά για τους συμβολισμούς που κρύβει το σήμα του ΕΚΑΒ με το φίδι και στη συνέχεια μίλησε για την ιδιότητα του διασώστη και για τις Πρώτες βοήθειες.

4 1 5 1

Στη συνέχεια τόνισε στα παιδιά ότι όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, θα πρέπει να φωνάξουν κάποιον μεγάλο που γνωρίζουν τα ίδια, για να παράσχει αυτός τις Πρώτες βοήθειες. Τα παιδιά τον ρώτησαν για τους ΧΟΠΑ ήρωες αλλά και για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, το 199 και το 112, για τα οποία τόνισε ότι δεν τα καλούμε άσκοπα.

Επιπλέον, έδειξε στα παιδιά κάποιες απλές Πρώτες βοήθειες που μπορούν να παράσχουν σε κάποιον που πνίγεται και μίλησε για όλα τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να παίρνουν τα παιδιά, για να προστατευτούν από τον ήλιο.

1 3 2 2 3 1

6 1

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Παναγιώτη Κανάβελο για την επίσκεψη, αλλά και για τις γνώσεις που μοιράστηκε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. 

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου