Πληροφορίες για δήλωση self-test στο edupass.gov.gr

Από τη Δευτέρα 1/11/21 όλοι όσοι βρισκόμαστε στο σχολείο δια ζώσης, εκπαιδευτικοί, μαθητές, «επισκέπτες», λοιπό προσωπικό, δηλώνουμε στην πλατφόρμα edupass.gov.gr είτε το self test, είτε το rapid test, είτε το πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού μας.

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ΦΕΚ εδώΛήψη αρχείου

Η πλατφόρμα μας κατευθύνει με απλά βήματα και οι οδηγίες σας έχουν αποσταλεί με email.Λήψη αρχείου

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Σημαντικό είναι πως αν δεν είναι δηλωμένο το αρνητικό αποτέλεσμα(με πράσινο χρώμα θα είναι στην πλατφόρμα), δεν θα επιτρέπεται στο μαθητή /μαθήτρια η είσοδος και η παραμονή στο σχολείο ακόμη και αν προσκομίσει χειρόγραφη κάρτα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή