4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου μιλήσαμε στο Νηπιαγωγείο μας για τα ζώα που γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου.

Διαβάσαμε(on line) το παραδοσιακό παραμύθι από την Αφρική: «Οι 4 φίλοι» και ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε από αυτό.

Παίξαμε παιχνίδι όπου αναγνωρίσαμε τις φωνές των ζώων, δείχνοντας κάθε φορά το αντίστοιχο ζωάκι και παιχνίδι οπτικοακουστικής παρατήρησης με ήχους ζώων. Βρήκαμε που κρύβονται τα ζωάκια με τη βοήθεια του μεγεθυντικού φακού και κόψαμε και ζωγραφίσαμε γατούλες που στερεώσαμε σε γλωσσοπίεστρα.

Παρακολουθήσαμε βίντεο με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα ζώα, τα αγαπούν και τα φροντίζουν. Με αφορμή αυτό συζητήσαμε και μιλήσαμε για τα ζώα που έχουμε εμείς στο σπίτι μας και κατά πόσο τα φροντίζουμε οι ίδιοι. Τα περισσότερα παιδιά μας είπαν ότι έχουν κατοικίδια είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι και βοηθούν στη φροντίδα τους.

Στη συνέχεια είδαμε τη διάσωση ενός σκύλου που ήταν μόνος του και εγκαταλειμμένος,  μαντέψαμε τα συναισθήματα που μπορεί να είχε και παρακολουθήσαμε την ευτυχή κατάληξη του, αφού μετά τη διάσωση και την περίθαλψη του υιοθετήθηκε από μία οικογένεια και ζούσε ευτυχισμένος. Έτσι, καταλήξαμε ότι ένα ζώο για να είναι ευτυχισμένο χρειάζεται φαγητό,  νερό, σπίτι, φροντίδα, αγκαλιά και πολύ αγάπη. Τα παιδιά και εδώ είχαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να μας πουν, όπως για ζώα αδέσποτα που έχουν δει στο δρόμο, για ανθρώπους που έχουν δει να τα διώχνουν και να τα τρομάζουν. Με αφορμή αυτά, μιλήσαμε για τον εθελοντισμό και τους Συλλόγους που περιθάλπουν ζώα με σκοπό να τους βρουν ένα ασφαλές σπίτι.

Συμφωνήσαμε και εμείς να προσπαθήσουμε να φροντίζουμε όσο μπορούμε τα ζώα. Μάλιστα τα παιδιά μας πρότειναν να βγάζουμε στο δρόμο έξω από το σχολείο λίγο φαγητό και νερό,  σε περίπτωση που έρθει κάποιο πεινασμένο ζωάκι. Στο τέλος της μέρας φτιάξαμε ένα υπέροχο σκυλάκι !!!

1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας

Κάθε 1η Οκτωβρίου έχει αφιερωθεί στην Τρίτη Ηλικία. Με αφορμή αυτή λοιπόν τη μέρα μιλήσαμε με τα παιδιά για τους αγαπημένους μας παππούδες και γιαγιάδες και όχι μόνο.

Διαβάσαμε “Το μαγικό καπέλο της γιαγιάς μου” της Τζαβάρα Κατερίνας.

Μας άρεσε πάρα πολύ και με αφορμή αυτό μιλήσαμε για τους δικούς μας παππούδες και γιαγιάδες. Τα παιδιά μας είπαν τα ονόματα που έχουν, πώς περνούν μαζί τους και παρατηρήσαμε ότι πολλοί από εμάς έχουμε τα ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Ακούσαμε κι άλλα παιδιά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή να μας μιλούν για τους παππούδες τους και για τα πράγματα που κάνουν μαζί τους.

Έπειτα, αποφασίσαμε ότι αφού είναι η γιορτή τους και τους αγαπάμε όλοι τόσο πολύ,  θα τους ετοιμάσουμε δωράκια-εκπλήξεις.

Τους φτιάξαμε καρτούλες και ζωγραφιές και ιδού τα αποτελέσματα

Φτιάξαμε πάζλ και ετοιμάσαμε ένα καδράκι για να το χαρίσουμε στον παππού και στη γιαγιά.

Χρόνια πολλά στους παππούδες και τις γιαγιάδες όλου του κόσμου!!!