Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 επισκέφτηκαν το Νηπιαγωγείο μας μέλη του Συλλόγου Αστρονομίας Χίου με αφορμή τα προγράμματα που κάναμε στις τάξεις για την «Μέρα-Νύχτα» και το «Διάστημα».

Τα μέλη του Σ.Α.Χ. μίλησαν στα παιδιά για την εναλλαγή μέρας και νύχτας, για την ατμόσφαιρα και τους πλανήτες και για τη δουλειά του αστροναύτη.

Τραγουδήσαμε και αριθμήσαμε τη σειρά των πλανητών μέσα από το τραγούδι του Χάρη Κατσιμίχα ‘Μια γιορτή στη γειτονιά του Ήλιου’ και κάναμε πειράματα με αλεύρι και πλαστελίνη, για να δούμε πώς είναι η επιφάνεια της Σελήνης όταν πέφτουν οι μετεωρίτες πάνω της.

Και στο τέλος βγήκαμε στην Αυλή, για να εκτοξεύσουμε τον δικό μας πύραυλο !!!

Εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού και των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας, ένα μεγάλο διαστημικό ευχαριστώ στην κυρία Εύη και στον κύριο Κώστα για την επίσκεψη και για όλα όσα μάθαμε από αυτούς.

ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ !!!

Σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη στο Νηπιαγωγείο μας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε στα παιδιά ψητά μπιφτέκια και πιτούλες και όλοι μαζί τα απολαύσαμε ντυμένοι λαγουδάκια και πειρατές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες του Σ.Γ.Κ. για την επιμέλεια του φαγητού, τα παιδιά το περίμεναν με ανυπομονησία και το τίμησαν δεόντως!!!

Και του χρόνου!