O παλιάτσος

 

Ένας παλιάτσος είμαι εγώ…

Την εβδομάδα  ξεκινήσαμε τις δραστηριότητες μας με αφορμή το τραγούδι  «Ο παλιάτσος» ένα υπέροχο συγκινητικό τραγούδι του Νότη Μουρουδή σε στίχους της Μέλπως Ζαρόκωστα.

Το τραγούδι «Ο παλιάτσος» με την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, το 1990 βραβεύεται στον διεθνή διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού στη Λισαβόνα  κατακτώντας το Α΄ βραβείο στον 12ο διεθνή Διαγωνισμό Παιδικών Χορωδιών.

ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ; ένας άνθρωπος που πουλάει παλιά ρούχα, ένας άνθρωπος που κάνει αστεία…που συναντάμε παλιάτσους;
Πως αισθάνεται ο παλιάτσος και γιατί είναι λυπημένος; Πως θα κάνουμε τον παλιάτσο να γελάσει;
 
Ακούστε και το τραγούδι:

Επέλεξα ένα διασκεδαστικό βιβλίο για τον μαγικό κόσμο του τσίρκου και για το γέλιο και τη χαρά, «Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω!» της Άννυς Θεοχάρη, εκδόσεις Λιβάνη και πρόκειται για την ιστορία ενός κλόουν που μέσα σε μια στιγμή φτερνίστηκε και ουπς! Έχασε τη μύτη του.

Μπορείτε να το ακούσετε πατώντας πάνω στην εικόνα του εξώφυλλου.

Ξέρετε τι κακό μπορεί να προκαλέσει ένα φτάρνισμα;  Μεγάλο! 
Να, εδώ ο φίλος μας ο κλόουν φταρνίστηκε και έχασε την μύτη του, την υπέροχη, κατακόκκινη μύτη του. Το σήμα κατατεθέν ας πούμε των κλόουν. Γιατί τι είναι ένας κλόουν χωρίς κόκκινη μύτη; . Είναι ένας κλόουν χωρίς κόκκινη μύτη!!!
Τα παιδιά σχεδίασαν κλόουν ακολουθώντας τις οδηγίες.

Παίξαμε πολλά αστεία παιχνίδια και πολλές διαδραστικές ασκήσεις.

Παιχνίδι μνήμης, πάτησε πάνω στην λέξη

ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ

Διαδραστικό  υλικό, πάτησε στην εικόνα.

Ένα ακόμα παιχνίδι, πάτησε πάνω στη λέξη.

ΚΛΟΟΥΝ