Ο κύκλος του νερού
Στα πλαίσια του τέταρτου κύκλου των εργαστηρίων δεξιοτήτων της θεματικής Δημιουργώ και Καινοτομώ πραγματοποιήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο <STEM και εκπαιδευτική ρομποτική μέσα από τον κύκλο του νερού > το τελευταίο διάστημα έχει σκοπό να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με θέματα που αφορούν την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.
Ο κύκλος του νερού μπορεί να συμπεριλάβει δραστηριότητες που αγγίζουν τα πεδία της γλώσσας, των μαθηματικών, των φυσικών επιστημών, της εικαστικής τέχνης, αλλά και τις κοινωνικές προεκτάσεις που εμπεριέχονται ( χρησιμότητα και ορθή χρήση του νερού, έλλειψη νερού σε κάποιες χώρες, φαινόμενο του θερμοκηπίου και κλιματικές αλλαγές ).
“Ο κύκλος του νερού”
Είδαμε το βίντεο:
Διαβάσαμε το βιβλίο ” Το σύννεφο που έβαλε τα κλάματα”
Μια μικρή ιστορία που έπεσε και ξαναέπεσε από το σύννεφο για να γυρίσει και να ξαναγυρίσει, να πει και να ξαναπεί για τις μεγάλες περιπέτειες του κύκλου του νερού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Ακούσαμε, μάθαμε και ζωγραφίσαμε το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου “Από που είσαι ποταμάκι”
Σε μια επιδαπέδια πίστα τα παιδιά εμπέδωσαν τον κύκλο του νερού προγραμματίζοντας το ρομποτάκι Beebot.
Δραματοποιήσαμε τον κύκλο του νερού. Γίναμε σταγόνες που εξατμίζονται καθώς ο ήλιος τις ζεσταίνει…
Τέλος φτιάξαμε και μια κατασκευή για τον κύκλο του νερού.
Ακούστε και ένα από τα αγαπημένα τραγούδια. “Το τραγούδι των επτά ποταμών”