Συνέντευξη της κ. Χριστίνας Φραγκεσκάκη

 

PARPYSIASH page 0001

Λίγο πρίν τις διακοπές καλέσαμε την κ. Χριστίνα Φραγκεσκάκη για την παρουσίαση του βιβλίου “Ζωγραφισέ μου ένα σπίτι”. Όταν ανακοινώσαμε στα παιδιά  για την επίσκεψη της  στο νηπιαγωγείο θέλανε να μάθουν περισσότερα για τη συγγραφέα. Καταγράψαμε τις ερωτήσεις και όταν μας επισκέφτηκε η κ. Φραγκεσκάκη  έγιναν μικροί δημοσιογράφοι όπως κάθε φορά και τα μάθανε όλα. Είναι μεγάλη η χαρά μας κάθε φορά που μας επισκέπτεται ένας συγγραφέας το νηπιαγωγείο μας.

Απολαύστε την συνέντευξη:

IMG 2721

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα; (Αγγελική)
Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το πράσινο- λαχανί σε όλες τις αποχρώσεις του. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό; (Ανδριάνα)

Πατάτες τηγανητές με αυγά τηγανητά. .

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φρούτο; (Μιχάλης)

Δυο είναι τα  αγαπημένα  μου φρούτα. Η  μπανάνα και ο λωτός επειδή έχουν γλυκιά γεύση.

Ποιος έκανε τις ζωγραφιές στο βιβλίο; (Λυδία)

Τις έκανε η ζωγράφος Μάρια Μπαχά. Ήξερα πολλές ζωγραφιές της γιατί τις είχα  δει σε εκθέσεις ζωγραφικής που είχε κάνει αλλά και σε βιβλία που είχε ζωγραφίσει. Σκέφτηκα ότι η ιστορία μου ταιριάζει με τα έργα της. Το ίδιο σκέφτηκε κι εκείνη και ζωγράφισε την ιστορία μου. 

Με τι γράφετε τα βιβλία;( Ιάσονας)

Μια ιδέα γεννιέται ( με  διάφορες αφορμές ) και σιγά σιγά μεγαλώνει μεγαλώνει, αλλάζει μορφές , κι αυτό κρατά καιρό. Έρχεται μια μέρα και η ιδέα γίνεται ιστορία. Τότε πιάνω κι εγώ τα μολύβια μου και τα χαρτιά μου ή τον υπολογιστή μου και τη γράφω. Συνήθως ξεκινώ στο χαρτί και συνεχίζω στον υπολογιστή. 

Γιατί γράφετε βιβλία;( Φίλιππος)

Μου δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά.

Πως γράψατε αυτή την ιστορία; (Γεωργία)
Μια μέρα που ήμουν λίγο λυπημένη, μπορεί και πολύ λυπημένη, ήρθε αυτή η ιστορία στο χαρτί μου, κάθισε και άρχισε να ξετυλίγεται. Έτσι κι εγώ έπιασα γρήγορα γρήγορα τα μολύβια μου και την αντέγραψα. Μετά την διάβασα και είπα: Ναι ,είναι μια ιστορία και μιλά για ένα σπίτι, για το σπίτι που αγαπώ. Και όλη η λύπη, έκανε φτερά.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ  με την αφήγηση του παραμυθιού και πέρασαν ένα όμορφο πρωινό με την ενεργή συμμετοχή τους!

IMG 2727

IMG 2742

IMG 2745IMG 2746

Ευχαριστούμε πολύ, από την καρδιά μας την κ. Χριστίνα για την επίσκεψη της στο σχολείο μας, για την όμορφη αφήγηση του βιβλίου της, την ευχάριστη διάθεσή της και την προθυμία της να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών!!