O Χιονάνθρωπος ( Τhe Snowman)

Με αφορμή τον παγετό και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το θέμα που κέντρισε το ενδιαφέρον της τάξης μας ήταν ο χιονάνθρωπος.

Ο Χιονάνθρωπος (The Snowman) είναι μια βρετανική ταινία κινουμένων σχεδίων 26 λεπτών της Dianne Jackson του 1982 που βασίζεται στο ομότιτλο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο του Raymond Briggs (1978).

 

 

Το παραμύθι μεταφέρθηκε σε  ταινία που ήταν υποψήφια για βραβείο Oscar και έκτοτε καθιερώθηκε ως ετήσια παράδοση η προβολή της  στην Βρετανία και άλλες χώρες.  Η ταινία είναι χωρίς λόγια, και η αφήγηση πραγματοποιείται σχεδόν αποκλειστικά με τις εικόνες και την υπέροχη μουσική του Howard Blake.

Η ταινία περιγράφει τη μαγική περιπέτεια που θα ζήσει ο μικρός James, όταν μια χιονισμένη μέρα του χειμώνα θα φτιάξει έναν χιονάνθρωπο στην αυλή του σπιτιού του. Θα του φορέσει καπέλο και κασκόλ, θα του βάλει κάρβουνα για μάτια και ένα μήλο για μύτη. Τα μεσάνυχτα θα συμβεί κάτι μαγικό!!! Ο Τζέιμς θα δει τον χιονάνθρωπό του να λαμπυρίζει με πολύχρωμα φώτα και να αποκτά ζωή. Θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι και θα ζήσουν μια μαγική και συγκινητική περιπέτεια.

Το ταξίδι στον αέρα συνοδεύεται από ένα θαυμάσιο τραγούδι το«Walking in the Air», γραμμένο από τον Howard Blake.

Παρακολουθήσαμε την ταινία και συζητήσαμε για τα συναισθήματα του αγοριού, τι άρεσε στον χιονάνθρωπο, πως περνούσαν το χρόνο μαζί.  Σε ένα παιδί δε του άρεσε το τέλος, σε μερικά τους άρεσε που το αγόρι απόκτησε έναν φίλο. Τα περισσότερα παιδιά θα διάλεγαν να γίνουν χιονάνθρωποι για να πετάξουν και ένα άλλο για να αντέχει την παγωνιά.

Απολαύστε την υπέροχη ταινία:

Τα παιδιά ζωγράφισαν τη σκηνή που τους έκανε εντύπωση.

 

Ένα παιχνίδι -παζλ από την ταινία, πάτησε πάνω στην εικόνα:

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονάνθρωποσ ταινια νηπιαγωγειο

Παιχνίδι μνήμης, πάτα πάνω στη λέξη:

Χιονάνθρωπος

 

Διαδραστικό υλικό, πάτησε πάνω στην εικόνα.