Από το σπόρο στο μήλο…

 

 

Αυτές τις ημέρες ασχοληθήκαμε για το όργωμα και τη σπορά. Ποιοι ασχολούνται με αυτές τις εργασίες, πότε οργώνουν οι γεωργοί και σπέρνουν τα χωράφια τους, τι σπέρνουν, γιατί σπέρνουν, τι χρειάζονται τα φυτά για να μεγαλώσουν. Διαβάσαμε την ιστορία «Μεγαλώνει , μεγαλώνει το Φυτό»

Ρωτήσαμε τα παιδιά από που προέρχονται οι τροφές. Με προθυμία απάντησαν. Κάποια απάντησαν από το μανάβικο, το εργοστάσιο και άλλα από τη φύση, το φυσικό περιβάλλον. 

Διαβάσαμε το παραμύθι του Eric Clark: «Ένα σποράκι ταξιδεύει»

Παρακολουθήσαμε το βίντεο και είδαμε πως το σποράκι αναπτύσσεται σε φυτό.

Συμφωνήσαμε με τα παιδιά να φυτέψουν σπόρους τους οποίους θα τους παρατηρούν και θα τους φροντίζουν. 

 Σε ένα φύλλο εργασίας παρατήρησαν και βάλανε στη σωστή σειρά τα στάδια ανάπτυξης του φυτού. 

 

Μέσα από μια ιστορία ” ο ωραίος Δαρείος” τα παιδιά γνώρισαν τις ομάδες τροφίμων και τη σημασία τους στην καθημερινή μας διατροφή.

 

Τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους φαγητό.

 

 

 

Παρατηρήσαμε πίνακες, συζητήσαμε για τα χρώματα, τα αντικείμενα και τα παιδιά ψήφισαν έναν πίνακα όπου θα αναπαράγουν με τα δικά τους υλικά.

 

Γνωρίσαμε την Θεά Δήμητρα από τη Ελληνική Μυθολογία ως μητέρα, αλλά και ως Θεά που έδωσε το σιτάρι στους ανθρώπους και τους έμαθε να καλλιεργούν την γη!

 

 

Είδαμε και την ιστορία της Περσεφόνης, κόρης της θεάς Δήμητρας και του Δία, την οποία ερωτεύτηκε ο θεός Πλούτωνας και την πήρε μαζί του στον Κάτω Κόσμο.

Παρακολουθήσαμε το βίντεο.

Ζωγραφίστε ο,τι σας άρεσε από το μύθο!

Απολαύστε ένα υπέροχο, τρυφερό τραγούδι :” Το Καρότο και η Αγκινάρα”  που αφηγείται τη ρομαντική ιστορία μιας Αγκινάρας κι ενός Καρότου που γνωρίστηκαν στη λαϊκή. 

Να περάσετε πολύ όμορφα!!!

Καλό Σαββατοκύριακο!!!