Επιστροφή στο σχολείο!!!
Kαλό Μήνα!!!
Μαζί στο σχολείο πάλι!!!
Μαζί στο σχολείο με ασφάλεια!!!!
Αγαπημένα μου παιδιά,
Τα σχολεία ανοίγουν ξανά την Δευτέρα 1 Ιουνίου. Θα υποδεχτούμε τα παιδιά με χαμόγελα και με ανοιχτές αγκάλες και με νέους τρόπους χαιρετισμού. Όμως υπάρχουν συνθήκες πολύ διαφορετικές όπου όλοι μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε και να δώσουμε πιο πολύ προσοχή.
Θα θυμηθούμε παιχνίδια αλλά θα παίζουμε τα παιχνίδια διαφορετικά, σημασία έχει ότι θα παίζουμε μαζί στην τάξη αλλά και στην αυλή!!
Όμως πίσω από κάθε δύσκολη κατάσταση πάντα υπάρχει κάτι θετικό όπως τα παιδιά θα γίνουν πιο υπεύθυνα και πιο αυτόνομα.
Στο σχολείο έγιναν προετοιμασίες, όλες οι τακτικές απολυμάνσεις και στις αυλές και στα προαύλια των σχολείων έχει γίνει καθαρισμός από το ειδικό μηχάνημα του Δήμου Χαλανδρίου.
Ας δούμε και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους μικρούς μαθητές μας!!!
Αγαπητοί γονείς,
Στο σχολείο επιμεληθήκαμε το χώρο και φροντίσαμε να υπάρχουν ατομικά υλικά που θα χρησιμοποιεί το κάθε παιδί (μαρκαδόροι, μολύβια, ψαλίδια).
Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντισηπτικά υπάρχουν στο σχολείο, και σε διάφορα σημεία της τάξης, η χρήση τους θα είναι υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών.
Καλό είναι να συζητήσετε με τα παιδιά σας για την σημασία τήρησης των αποστάσεων και μέτρων αυτοπροστασίας, όπως για παράδειγμα να μην βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, την μύτη και τα μάτια.
Καλό θα ήταν το πρωί πριν ξεκινήσετε για το σχολείο αν μπορείτε να κάνετε μία θερμομέτρηση στο παιδί, έτσι ώστε να γνωρίζετε και να παρακολουθείτε καθημερινά την θερμοκρασία του.
Σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάζει βήχα, καταρροή ή νιώθει αδιαθεσία, πρέπει να παραμένει στο σπίτι.
Το ίδιο πρέπει να γίνεται και όταν υπάρχει στο σπίτι σας κάποιο μέλος με ύποπτα συμπτώματα.
Όλα τα παραπάνω στοχεύουν στον περιορισμό της πιθανότητας διασποράς της νόσου covid-19 στην κοινότητά μας.
Καλή μας επιστροφή!!!
Όλα θα πάνε καλά!!!