Γιορτινή η ατμόσφαιρα στο σχολείο με έθιμα και παραδόσεις. Αναφερθήκαμε στα έθιμα και τα μυρωδάτα σύμβολα των Χριστουγεννιάτικων εορτών.
Από πού προέρχεται όμως ο κουραμπιές;
Ο κουραμπιές είναι ένα χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που παρασκευάζεται σε όλη την Ελλάδα. Η ρίζα του προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Μικρασιάτες πρόσφυγες από την Καρβάλη της Καππαδοκίας δημιούργησαν στο Νομό Καβάλας το 1924 τη Νέα Καρβάλη και μετέφεραν την παραδοσιακή συνταγή κουραμπιέδων της Μικράς Ασίας. Έτσι σήμερα στην Ελλάδα οι πιο γνωστοί παραδοσιακοί κουραμπιέδες είναι αυτοί της Καρβάλης.
Ζάχαρη άχνη, βούτυρο, αλεύρι στο τραπέζι και αμέσως το γλέντι ξεκινά!!!
Αρωματίζουμε με βανίλιες..
Το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο….φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες μας….
Το φούσκωμα και το ψήσιμο τα ανέλαβε η κυρία Γκαλίνα του κυλικείου του σχολείου. Τους αφήσαμε λίγο να κρυώσουν και τους πασπαλίσαμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη…